Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 FOTO: Steinbrenerova tiskárna uvedena do herního provozu

 VIMPERK - 25. června 2017 - 13:59 - Steinbrenerovu tiskárnu jako logickou hru na principu her únikových slavnostně uvedli před minulým víkendem do provozu. V uplynulém týdnu už si ji vyzkoušeli první i další zájemci. Hru najdete ve sklepích staré vimperské radnice, kde bývala miniexpozice Zlaté stezky. Kontakt a rezervace hráčů na tel. 388 402 230 a v infocentru naproti na náměstí.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Tvůrci a stavitelé hry, pracovníci odboru školství, kultury a cestovního ruchu vimperské radnice, se inspirovali také obdobnou hrou provozovanou na faře v Malenicích na Strakonicku. 

   „Naším cílem je přilákat do Vimperka ještě více turistů a nabídnout jim kvalitní zábavu bez násilného poučování. Vsadili jsme – jak jinak ve Vimperku – na knihtiskařskou tradici,“ uvedla při slavnostním zahájení Renata Lešková z odboru školství, kultury a cestovního ruchu vimperské radnice.

   Všem tvůrcům Steinbrenerovy logické hry, a to jmenovsitě, se dostalo velkého poděkování od místostarosty Vimperka Lukáše Sýse. A děkoval i vedoucí odboru Zdeněk Kuncl. A protože šlo o slavnostní okamžik, nechyběly při něm ani chlebíčky a koláče. A také ani to hlavní - totiž zájem turistů a návštěvníků Vimperka hned od prvních chvilek...

   Samotnou hru, která prý bude logická a ne příliš těžká, zvládnou i děti. Tvůrci nás požádali, abychom předem raději prozrazovali co nejméně a nezkazili tak radost hráčům. Takže vám jen řekneme, že cestou po historických pěšinkách vimperského knihtisku se budeme dobře bavit, a ve sklepích se v letním horku i ochladíte... 

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist