Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Slavnosti Zlaté stezky v Prachaticích budou v novém kabátě

 PRACHATICE - 14. června 2017 - 9:23 - Přípravy dalšího ročníku tradičních historických slavností v našem městě se již rychle blíží do finiše. Uskuteční se v pátek 23. a v sobotu 24. června. V letošním roce jsme se pokusili o řadu změn a předložili radě města novou koncepci, která byla na jejím lednovém jednání schválena.

 Z redakční pošty: Jiřina Dolejšková, vedoucí odboru kultury, školství a cestovního ruchu prachatické radnice

   www.dre-kon.cz

   Nejzásadnější změnou koncepce je rozdělení slavností do tématických lokalit. Stejně jako v předešlých letech bude Štěpánčin park po oba dny věnován příznivcům dechovky a park hospicu dětem. Novinkou je tématické zaměření Parkánu a Velkého náměstí.

   Na Parkán se přesune komplet historická část programu, včetně historických stánků a stánků s řemesly. V pátek od 18 do 22 hodin se zde postupně představí prachatická hudební skupina Cink, taneční skupina Animata, skupina historického šermu Fedrfechtýři a divadlo Chůdadlo. Po setmění, před 22. hodinou, se můžeme těšit na ohňovou show. Sobotní historický program na Parkáně začíná v 11 hodin po průvodu a končí v 18 hodin. Tento den uvidíte vystoupení folklórních souborů z partnerských měst Zvolen, Rogačev a Ignalina, skupiny Krumlovští pištci a Quercus, fakíra Petra Brauna a kejklíře Slávka. Ve večerních hodinách je již tradičně připraven koncert skupiny Extra Band revival, kterým bude „předskakovat“ rocková skupina Podex ze švýcarského spřáteleného města Spiez.

   Velké náměstí bude ve znamení hudebního festivalu. Po oba dny se zde vystřídá zhruba desítka hudebních skupin. Těšit se můžeme na vystoupení Michala Hrůzy, Pavla Callty, Debbi a skupin Turbo, Vypsaná Fixa, Tabasker, Strong Coffe a dalších. Celé slavnosti vyvrcholí v sobotu večer koncertem skupiny Jelen, vystoupením bubenické skupiny Surfdrummers ze švýcarského Spiezu a ohňostrojem, který celé slavnosti zakončí.
Polovina náměstí bude pokryta velkými stany s pivními sety, které budou tvořit zázemí pro posezení a občerstvení. Na náměstí nebudou chybět stánky s pitím a jídlem všeho druhu, bary a další zajímavosti komerčního charakteru.

   Bez zásadních změn zůstane páteční slavnostní zahajovací ceremonie s historickým průvodem a průvodem partnerských měst, která se odehraje v 17 hodin na Velkém náměstí. Těšit se můžeme i na tradiční sobotní velký průvod městem. Se starostou našeho města Ing. Martinem Malým v letošním roce usedne do kočáru zpěvačka Leona Machálková.

   Podrobné informace o XXVII. ročníku Slavností solné Zlaté stezky, včetně programu a aktualit, můžete sledovat na nově spuštěných webových stránkách, které jsou přístupné ze stránek města Prachatice www.prachatice.eu pod ikonou Slavnosti solné Zlaté stezky.

   Věříme, že nová koncepce slavností přinese příjemné změny a zpestření tradiční městské akce. Těšíme se na setkání s vámi všemi, budeme doufat, že našim slavnostem bude přát počasí a že si je všichni společně s námi užijete!

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist