Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Doteky něhy hlavně pro Domov Matky Vojtěchy v Prachaticích

 PRACHATICE - 12. června 2017 - 6:06 - Ing. Stanislava Tomešová je autorkou myšlenky Doteky něhy pro Domov Matky Vojtěchy v Prachaticích. Ve volném čase se věnuje muzice. Působí jako houslistka v Pošumavské komorní filharmonii, jako zpěvačka sboru Česká píseň, zpěvačka a houslistka folklórního souboru Libín S v Prachaticích, s kytarou a zpěvem příležitostně doprovází mše svaté.

 Připravil: Zdeněk Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Už několik let do Domova M. Vojtěchy dochází s kytarou jako dobrovolnice a společně s klienty zpívá písničky, které znají z doby, kdy ještě byli v aktivním věku. Vypozorovala, že zpívají velmi rádi a každý má nějakou tu svou oblíbenou. Jak nemoc postupuje, nezpívají už všichni, přesto hudbu vnímají, jak jejich momentální zdravotní stav dovolí.

   "Projekt Doteky něhy je série koncertů vždy na určité konkrétní téma. Pohlazení, lásku, něhu, přijetí, laskavost, lidskost všichni potřebujeme, zvláště pak staří bezbranní dědouškové a babičky. První úspěšný koncert se konal k poctě Panny Marie, bez které bychom se neradovali z narození Mesiáše a neslavili slavné Ježíšovo Zmrtvýchvstání," říká Stanislava Tomešová. 

   V druhém koncertu chce přiblížit krásné léto v lůně Šumavě - slunce, modré nebe, čistou vodu, šumící les, vůni čerstvě pořezaného dřeva, humor, písničky, usměvavé tváře. Koncert se uskuteční 15.června od 18:00 hodin v kapli Domova Matky Vojtěchy. Je určen obyvatelům domova, jejich rodinným příslušníkům, přátelům, známým a všem, kteří se jakkoli o důstojné žití klientů starají, včetně dobrovolníků, a také těm, kdo chtějí přijít a pobýt, tedy i veřejnosti. Program je vhodný i pro děti.

   "V hudebně zábavném posezení tentokrát budou znít lehce upravené písničky folklórního souboru Libín S, které se zpívají v létě na Jeleních Vrších, na Ježové a jiných místech při ukázkách plavení dřeva na Schwarzenberském plavebním kanálu. Zazní zde také jedna z pohádek z obou stran Šumavy, kdy vypravěčkou bude paní Helena Svobodová, doplňuje Stanislava Tomešová.

   Podvečer bude provázen nádhernými fotografiemi Hynka Hladíka, aby návštěvníci koncertu měli ucelenou představu o tom, o co v létě na tomto místě Šumavy jde. Vše bude zasazeno do prostředí nově upravené kaple DMV. Bude-li pěkné počasí, otevře se také ven, aby si lidé mohli vybrat příjemné místo.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist