Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Duhovým létem se děti před prázdninami loučily s knihovnou

 VOLARY - 7. června 2017 - 16:16 - Děti z mateřské školky v  Revoluční ulici ve Volarech byly v letošním školním roce naposledy v knihovně. Zde pro ně bylo připraveno Duhové léto. Šlo o akci v rámci projektu Včelka Mája čte dětem.

 Text a foto: Ladislav Beran

   www.dre-kon.cz

   Dvě třídy mateřské školky přišly, aby zjistily, jak je to s duhou a co vše je možné dělat v létě. Po Barevném podzimu, Kouzelné zimě, Rozkvetlém jaru přišlo v druhý červnový den Duhové léto.

   Stejně jako v předešlých obdobích i v létě se četlo a tvořilo. Knihovnice paní Ladislava přečetla z knížky Daniely Fišerové příběh duhový a bylo to moc zajímavé čtení. Sluníčko se totiž jednoho dne probudilo do jednobarevné bílé a bylo moc smutné. Potom přišel déšť a se sluníčkem dohromady vyrobily duhu. A duha se sluníčku natolik líbila, že z jeho barev potom vymalovalo krásný, veselý a šťastný svět.

   Děti si potom vyrobily pěknou žabku, které se v létě nosí, a povídaly si, co vše v létě dělají. A bylo to sportování, plavání, jízda na kole, trhání jahod, rajčat, a také se jedl meloun, meruňky, broskve i zmrzlina a nanuky. 

   Bylo to povedené dopoledne, kterým děti zakončily pro letošní školní rok návštěvy knihovny a těší se na prázdniny. Poděkování patří Ladislavě Škrnové a Marcele Zvonkové knihovnicím volarské knihovny, za krásný knihovnický školní rok.  

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist