Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Došlukná aneb Poslední tabáková leč ve Volarech

 VOLARY - 4. června 2017 - 12:25 - A také: Poslední kouř, čiže Habannus interruptus, anóbrž Šlus - Šluk. Tak zněly názvy volarského happeningu, který proběhl v úterý 30. května v předvečer přijetí pro kuřáky rozhodně kontroverzního zákona k zákazu kouření.

 Text a foto: Ladislav Beran

   www.dre-kon.cz

   Jak znělo v oběžníku recesistů: Vážení a milí přátelé, huchrch urrgh, v úterý 30. května se ve Formance Městského hotelu Bobík ve Volarech uskuteční posezení s posledním veřejným kouřením tabákových výrobků, neboť následujícího dne vstupuje v platnost protikuřácký zákon č. 65/2017 Sb. Končí historid obyčeje, který trval od roku 1493 do roku 2017.

   Rozloučení se zúčastnilo několik mužů a jedna žena. Loučili se stylově, ve smokingu, s pokrývkou hlavy a krásných šatech, a vše v dobové černé.

   A bylo to opravdu dojemné. Přišel Marlboro Man, Sherlock Holmes, pan Camel, Tornádo Lou, pan Abé a čekalo se chvíli jen na Tarase Bulbu, který si nechal pověsit svůj pověstný kožich na věšák.



   Od místní prodejny tabáku, kolem samoobsluhy přes hotel Bobík do Formanky šel pochodem průvod zarmoucených recesistů. Na úvod byl proslov pana Camela, otevření urny pro poslední popel, cigárko, doutníček i dýmčičku. Nechyběly místní doporučené drinky - černé volarské pivo, fernet či kubánský rum - a dobré uzenky, uzenáče i výborné místní uzené výrobky.

   Došlo i na poslední propálení ubrusu, který bude zarámován. Pan Abé pronesl modlitbu za poslance, kteří nevědí, co činí… A nechyběl ani vzkaz budoucím generacím, který byl uložen do krabice od doutníků.

   Na závěr sepsali smuteční hosté petici, s podpisy účastníků proti přejmenování města Kuřim, telemostem došlo na spojení a pozdravení s městem Šluknov a nechyběla ani zdravice docentu Weigelovi. Na konec povinností byla lekce kuřácké etikety dle p. Špačka a pietu ukončila diskotéka se zpěvem Tornádo Lou "...když v báru houstne dým." Již nikdy. Již nikdy?

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist