Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Rozuzlení vimperského provizória: Nový starosta a vedení

 VIMPERK - 18. května 2017 - 15:08 - "Malebné městečko Vimperk, často nazývané branou Šumavy nebo městem pod Boubínem, leží v údolí řeky Volyňky na úpatí pralesa Boubína v nadmořské výšce 700 m" - hlásá i nadále první věta webových stránek Města Vimperka. Ale politicky podstatná změna nastala nad ní: Vítají vás v něm starosta Pavel Dvořák a místostarosta Lukáš Sýs. Jak se to stalo?

 Text: Zdeněk Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Zevrubná odpověď na tuto otázku by si vyžádala nezaujatého odborníka a více času a prostoru, a jako všechno v politice, i té komunální, se stejně odvíjí od toho, komu věříte. Nový starosta Pavel Dvořák novinářům řekl, že to bylo logické vyústění celé situace. Prakticky dva měsíce nefungovalo vedení města. Od února jsme byli bez místostarosty, od dubna bez rady, uvedl Pavel Dvořák. 

   Ne právě obvyklé provizórium, kdy Vimperk neměl místostarostu a radu nahrazovala starostka Jaroslava Martanová, trvalo od letošního 3. dubna, kdy městské zastupitelstvo dočasně pozastavilo činnost rady města a neshodlo se na novém místostarostovi. Toho původního, Jiřího Caise, odvolalo zastupitelstvo už 27. února. „Do příštího jednání zastupitelstva nám vzniká prostor pro nalezení shody na jmenování nového místostarosty i na obsazení rady,“ uvedla tehdy starostka i pro PRACHATICKOnews.cz.

   Zastupitelstvo se sešlo v pondělí 15. května. Je z něho na městském webu k dispozici stručná informace: "Na zasedání ZM dne 15.05.2017 bylo zvoleno nové vedení města v tomto složení: Starosta: Mgr. Pavel Dvořák (Jihočeši). Místostarosta: Lukáš Sýs (hnutí ANO). Členové rady města: MVDr. Šárka Janásková (Volba pro město), Zdeněk Kutil (Jihočeši), Ing. Petr Bednarčík (ČSSD)."

   A v bloku informací o městských zastupitelstvech (zde) najdete zatím jen podklady pro jednání zastupitelstva 15. května. Postupně jistě přibude zvukový záznam z jednání zastupitelstva (zatím odkaz není oživený) a také zápis. V podkladech je ale podrobně popsaná historie celé této vimperské kauzy.

   Starostka Jaroslava Martanová nejprve svůj úmysl v průběhu jednání oznámila a poté rezignovala na funkci nepochybně proto, že se nepodařilo zvolit radu v očekávaném složení. Všem spolupracovníkům v dalšíchg dnech rozeslala SMS, ve které jim poděkovala za dosavadní spolupráci. V souladu s pravidly se vrátila na Správu Národního parku Šumava, odkud do funkce starostky přišla.

   Podle prvních slov nového starosty Pavla Dvořáka, který se stal vimperským starostou už podruhé, se jednalo o předem připravený krizový scénář. Vimperk se podle něho chce zaměřit na tři hlavní cíle. Půjde o pokračování projektu zastřešení plaveckého bazénu, opravu silnic a napojení bývalých vojenských kasáren U Sloupu na kanalizaci.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist