Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 
 Vítěz fotosoutěže Alej roku Antonín Smola převzal první cenu

 VOLARY - 26. dubna 2017 - 15:17 - Obřadní síň volarské radnice se v úterý 25. dubna odpoledne stala místem slavnostního okamžiku. Z rukou starostky Volar Martiny Pospíšilové převzal fotograf ze záliby Antonín Smola cenu za vítězství v soutěži Alej roku - fotografickou tiskárnu.

 Text a foto: Ladislav Beran (s přispěním Zdeňka Přibyla)

   www.dre-kon.cz

   Prvními gratulanty byli spolu se starostkou místostarosta Ladislav Touš, tajemník František Pokorný a vedoucí odboru kultury Městského úřadu Volary Jana Tkáčová.   

   Soutěž Alej roku i stejnojmennou anketu organizuje česká nezisková organizace Arnika, která spojuje lidi usilující o lepší životní prostředí. Vavříny získal Antonín Smola za snímek nazvaný Zlatá stezka. 

   Starostka Martina Pospíšilová ocenila přínos fotografie i vítězství Antonína Smoly pro město jako nejlepší možný způsob jeho propagace nejen doma, ale mimo kraj. Popřála autorovi mnoho dalších úspěšných fotografií. Vyzdvihla jeho koníčka i skutečnost, že fotografii nevytvořil drahým super-fotoaparátem, ale běžným kompaktem.

   Fototiskárna je cenou, kterou věnuje partner soutěže, firma Epson. Ukázalo se, že Antonín Smola má z této ceny velkou radost a že si ji užije. "Tiskárna se mi moc hodí, protože právě dnes mi ta moje stařičká dosloužila," řekl.

   Samozřejmě že přišla na přetřes i otázka, jak fotografie vznikla. "V roce 2015, v listopadu, jsem udělal soubor fotografií, když jsem šel se synem ve Volarech na zahradu, která je u Zlaté stezky. Byla ještě mlha a sluníčko se dralo spoza ní, tak jsem vytáhl fotoaparát a fotil. Udělal jsem sedm fotografií a jak jsem to vyfotil, bez jakýchkoliv úprav, jsem fotku poslal do soutěže. To, že bude tak úspěšná, bylo pro mne překvapení a mám z toho velkou radost,"  uvedl autor vítězné fotografie ze soutěže Alej roku.

   Na závěr příjemného setkání Antonín Smola poděkoval za pěkné slavnostní předání ceny a věnoval starostce Martině Pospíšilové fotografii ze Zlaté stezky u Volar, která mu přinesla úspěch. Nechyběl ani slavnostní přípitek.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist