Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: V Netolicích zahájili výstavu turistických pohlednic

 NETOLICE - 9. dubna 2017 - 9:15 - Od poloviny tohoto týdne je v netolickém Muzeum JUDr. Otakara Kudrny otevřena výstava turistických pohlednic. A ne jen tak ledajakých - jde o to nejlepší z 20. ročníku soutěže Turistická pohlednice ČR 2016, jejím organizátorem je společnost Pohádkové království. Do hodnocení pohlednic se mohou zapojit všichni návštěvníci. Výstava, která však má ještě širší zaměření, potrvá téměř do konce dubna. 

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Vernisáž výstavy zahájila  jménem muzea Jiřina Petrášková. Kancléř Pohádkového království Marcel Goetz seznámil hosty s novinkami v království a způsobem hodnocení pohlednic. Potom provedl návštěvníky výstavou a komentoval nejvzácnější kousky ve výstavní kolekci.

   Pohlednice tu doplňují ukázky vydaných kalendáříků, vizitky, reprinty starých pohlednic a novodobé filmové pohlednice Pohádkového království zejména z filmů režiséra Zdeňka Trošky, prvního krále Pohádkového království. Asistent panujícího krále Václava V., Vydry zvaného, totiž Miloš Dědič, pak představil nově vydané pohádkové peníze zvané 1 Vydrák český. A nejen představil, ale bankovky vonící novotou, kterými se v pohádkových kancelářích království dá skutečně za některé zboží platit, také královsky štědře rozdával...

   Připomeňme si, že k netolickému muzeu pohlednice neodmyslitelně patří. "Druhou největší sbírku pohlednic v ČR najdete právě u nás, čítá na 170 000 kusů. Ve sbírkách muzea se nacházejí mnohé druhy pohlednic - žertovné, místopisné, příležitostné, různé reprodukce malířů a další," uvedla pro PRACHATICKOnews.cz Jiřina Petrášková.

   Výstavu nejhezčích turistických pohlednic, kalendáříků  a vizitek ČR si mohou zájemci prohlédnout v Muzeu JUDr. Otakara Kudrny v Netolicích do 27. dubna. Vstupné na výstavu je 10 korun. "Všichni jste zváni. Více informací naleznete na www.muzeumnetolice.cz," dodala Jiřina Petrášková.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist