Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 FOTO: Druhý závod Bázumského poháru v Českých Žlebech

 ČESKÉ ŽLEBY - 14. února 2017 - 13:15 - V sobotu 11. února se uskutečnil ve Ski areálu České Žleby druhý závod Bázumského poháru 2017. Hlavním garantem lyžařského závodu v obřím slalomu pro neregistrované lyžaře do patnácti let je Mikroregion Horní Vltava – Boubínsko, ve vzájemné spolupráci obcí Horní Vltavice, Kubova Huť, Stožec, městys Strážný a SKI klub Šumava Volary.

 Text a foto: Ladislav Beran

   www.dre-kon.cz

   V Českých Žlebech měla výborně připravená trať, kterou opět postavil Jiří Tairich ze SKI klubu Šumava Volary, 20 náročných branek s technickou pasáží v závěru. Ta prověřila závodníky po všech stránkách. Trať celkově byla středně náročná a ve velké většině zde všech 63 závodníků ukázalo, že letos již něco odjeli a předvedli skvělé výkony ve středním oblouku.

   Poděkování za úspěšný průběh závodu a pěkné ceny patří především domácím pořadatelům, paní starostce Drahomíře Stanžovské, domácím pořadatelům, SKI Klubu Šumava Volary za měření závodu a úpravu trati, kterou pan František Pufr za kniply rolby připravil na jedničku. V Českých Žlebech byl vyhlášen i závod roku 2016 a celkovou vítězkou uplynulého ročníku se stala Marie Korandová, která obhájila a zároveň vyhrála pohár počtvrté.

   Vítězové závodu v Českých Žlebech: Tereza Divišová (České Žleby), Jakub Hartman (Strážný), Ludmila Kozlová (Prachatice), Petr Cabejšek (Praha), Michaela Šulecová (Prachatice), Vojtěch Oswald (Pěkná), Marie Korandová (Stožec) a Josef Popadič (Strážný). Raritou sobotního dění jsou dva naprosto stejné časy chlapců Jakuba Valíčka a Aleše Sochora - dojeli ve stejném čase 78,45, a tak se udělovaly dvě stříbrné medaile.

   Závody Bázumského poháru získávají stále větší oblibu nejen mezi závodníky z regionu, ale i mezi návštěvníky ze sousedních okresů a krajů, kteří jsou v době konání u nás na jarních prázdninách. Nyní je novinkou i to, že děti si to mezi sebou řeknou a zvou své kamarády na závody a jsou rády za to, když společně s nimi poměří síly.

   Děkujeme za vydatnou finanční pomoc i hodnotné ceny sponzorům našeho závodu, bez nichž by to nešlo. A co dodat na závěr? Jen to, že další závod se uskuteční 25. února v městyse Strážný a již nyní se těšíme na třetí závod letošního ročníku.

   Postřehy ze závodního hanku obřího slalomu v Českých Žlebech:

Maruška Korandová: "V prvním kole to bylo nic moc a v druhém už to šlo. Za dnešní i celkové vítězství jsem ráda a díky holkám, že si s nimi tak parádně zajezdím. Za celkové vítězství jsem moc ráda a děkuji všem za pěkný závod."

Trenér lyžařů z Pěkné: "Parádní závod a nám to dnes jede, trénujeme s dětmi doma i na Hochfichtu a dnes mně udělaly radost.

Mikuláš Pirník z Prahy: "Jsem rád, že jsem mohl jet závod. Bylo to moc pěkný a líbilo se mi tady. Třetí místo je pro mě fakt super."

Nejmladší závodnice a vítězka Terezka Divišová: "Moc se mi to líbilo a jsem ráda, že jsem vyhrála."

Adam Kříž: "Dnes to byl opravdu těžký závod, to, co na nás čekalo v závěru, bylo opravdu těžký, ale super. Pro mě to byla nejtěžší trať, co závod jezdím."

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist