Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 FOTO: Dokument Jana Voldřicha Volary v čase i medové pivo

 VOLARY - 13. února 2017 - 12:15 - Ve volarské městské tržnici promítal v pátek 10. února v podvečer Jan Voldřich ze studia JVP z podnětu vedení radnice zajímavý film Volary v čase.

 Text a foto: Ladislav Beran

   www.dre-kon.cz

   Průřez dvaceti lety práce Jana Voldřicha pro město objektivem jeho kamery - to byl hlavní motiv promítání. K produkci se sešlo hodně lidí, kteří ochutnali k tomuto filmu dobré volarské zimní teplé medové pivo, děti čaj a hlavně zajímavý průřez časem.

   Na úvod přivítala diváky starostka Volar Martina Pospíšilová. Poděkovala všem za to, že přišli v tak hojném počtu a popřála jim krásnou zábavu.



   Všechno začalo poděkováním a přáním k narozeninám Janu Voldřichovi JVP - mistru kamery, střihu a režie, tak jej známe jeho reportáží v kabelové televizi. Ten totiž právě v pátek oslavil osmapadesát let. Pěkný dárek od vedení města a potlesk od Volaranů - to bylo poděkování a přání Janu Voldřichovi.


   Film, který trval necelou hodinku, přinesl zajímavý průřez dvaceti let za kamerou. Jízda sněžným skútrem vezla oněch dvacet let, a tak se vzpomínalo na první reportáže, starosty, osobnosti města. Na magistra Jeřábka, nejstaršího občana města, který tenhle film viděl shůry, na Otomara Novotného, prodejce knih a fotografa, který Volary fotil od černobílé po dnešní nádherné barvy a je jejich otevřenou kronikou.

   Viděli jsme Volarské slavnosti dřeva, ZUŠ a vývoj od dechovky po V - Band. Radní, zastupitele, úředníky, ale i mnohé volarské lidi, kteří pro své město dělají masopust, slet čarodějnic, či mnoho a mnoho velké práce.



   A nechyběli ani nejmenší, počínaje vítáním občánků, poté předškoláci z obou školek i žáci ZŠ. Zkrátka - do filmu se vešlo vše, co mělo, a představil Volary jako město dřeva, piva, slavností a dobrých lidí, kteří za to umí pořádně vzít, a to vždy.



   Poděkování patří Janu Voldřichovi - JVP za krásný film, vedení radnice za výborný nápad a pánům Petru Čmerdovi a Romanu Kozákovi za výborné a chutné zimní medové pivečko.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist