Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 FOTO: Půl stovky malých závodníků zahájilo Bázumský pohár

 HORNÍ VLTAVICE - 3. února 2017 - 15:27 - Závod pro neregistrované lyžaře v obřím slalomu dětí, jehož hlavní garant je mikroregion Horní Vltava, zahájil v Horní Vltavici. Letos se jede již sedmý ročník a snad zima bude příznivě nakloněna k tomu, aby se kvůli nedostatku sněhu nemuselo sáhnout k improvizaci jako v posledních dvou ročnících.

 Text a foto: Ladislav Beran

   www.dre-kon.cz

   Hlavním garantem závodu je Mikroregion Horní Vltava. Letošní rok se stal hlavním sponzorem městys Strážný a závod dostává velmi pěkný rozměr.

   V Horní Vltavici na sjezdovce nad Kovárnou se sešlo padesát tři závodníků. Na perfektně připravené sjezdovce domácím rolbařem postavil 16 branek Jiří Tairich, který tradičně volil cit pro kopec, a to se ukázalo i v tomto závodě.

   Poděkování patří obci Horní Vltavice, SKI klubu Šumava Volary za přípravu trati a časomíru, dobrovolníkům na trati a v zázemí závodu.
Poděkování patří za hodnotné ceny a rodičům, za to, že děti vedou k tomuto krásnému sportu.

   Možná, že se za několik málo let setkáme s některým jménem ve velkých lyžařských soutěžích, což názorně dokladuje Matěj Mašek z Větřní, který již závodí v jednom rakouském klubu. Nás těší, že první velké lyžařské oblouky začal krájet u nás, a jak nám pan Mašek řekl: "Matěj se učil v brankách tady, na Bázumském poháru, tady jsme přišli závodění na chuť. A dnes jsem tady s další naší nadějí, aby třeba i on jednou dostal chuť na závodní oblouk. Jinak závody u vás se mi líbí a jsme zde moc spokojeni,"  dodal na závěr.

   Vítězové prvního závodu letošního ročníku jsou: Julie Štěpániová, Adam Novotný, Anna Korandová, Jakub Valíček, Karolína Hrůšová, Matěj Cabejšek a Adam Kříž. Děkujeme všem pořadatelům, SKI areálu Horní Vltavice a sponzorům za hodnotné ceny. Druhý závod se pojede v sobotu 11. února v Českých Žlebech.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist