Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Volarské běžecké okruhy mají projetou bílou stopu

 VOLARY - 22. ledna 2017 - 8:17 - Ve Volarech je ve sněhu projetý  městský lyžařský okruh. Nachází se po pravé straně směrem na Lenoru, kousek od čerpací stanice. Nástupní místo je nad ní a druhé nástupní místo je z města přes bývalá kasárna nad rybníčkem. Ve čtvrtek 19. ledna okruh rolbou upravili pracovníci SKI klubu Šumava Volary.

 Text a foto: Ladislav Beran

   www.dre-kon.cz

   Zároveň najeli stopu z Českých Žlebů, která tvoří druhé nástupní místo do Bílé stopy, která se nachází naproti od čerpací stanice vlevo ve směru z Volar a vede na Soumarský most, Dobrou, nebo České Žleby a zde se již napojuje na České Žleby, Stožec, či Nové Údolí. Jde o centrální Bílou stopu.



   Volarský městský okruh je asi dva a půl kilometru dlouhý a zdatnější lyžaři si jej dávají několikrát. Turisté i zkušenější běžkaři využívají hojně trasu Bílé stopy, kterou se přes Soumarský most vydávají zejména na Dobrou, kde v místní hospůdce U Němečka načerpají síly k další cestě na Černý Kříž nebo na Stožecko.



   Poděkování patří SKI klubu Šumava Volary a městu Volary za podporu a vytvoření bílé stopy za městem. Dodržujte ve stopě pravidla FIS a vy, co se vydáváte na delší trasy, mějte vždy plně nabitý mobilní telefon, případně dejte známým vědět, kde se budete nacházet. Nezapomeňte, že Horská služba má centrální číslo +420 1210!

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist