Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 FOTO: Myslivecký spolek Vltava Volary připravil Poslední leč

 VOLARY - 16. ledna 2017 - 16:44 - Za vytrvalého sněžení, které seslal sv. Hubert nad Šumavu, aby prověřilo myslivce ze všech bodů myslivecké abecedy i latiny, uskutečnili volarští myslivci a jejich hosté v sobotu 14. ledna v prostoru Horní Sněžné Poslední leč.

 Text a foto: Ladislav Beran

   www.dre-kon.cz

   Po náročné naháňce se v podvečer všichni sešli ve společenském sále volarské radnice, v doprovodu něžného pohlaví, aby zhodnotili nejen sobotní lov, ale aby se společně pobavili při výborné veselici.



   Halali zahájilo společenskou část, přípitek levou rukou, jelení guláš, který byl velmi pikantní, neboť jelena skolil myslivec spolku v lednovém silném mrazu a vyhrál nad králem jen díky tomu, že ten byl víc ztuhlý a překvapený než sám lovec.

   Po první taneční sérii od Netolické pětky přišel tradiční myslivecký soud, kde trojice soudců Láďa I, Zdeněk II a Míra III soudila prohřešky svých členů, ale i hostů. Soud má vždy a za všech okolností pravdu a jeho stanovisko je neměnné a neodvolatelné.

   Nejdříve myslivecký soud vyhodnotil krále lovu, kterým se stal pan Ladislav, a to díky tomu, že v té šumavské sibérii sice nic neskolil, ale jako jediný viděl jelení zvěř, kterou nešlo kvůli špatné viditelnosti střelit, neboť husté sněžení a silný vítr mu do mušky přidaly i slzu do oka.

   A pak přicházeli hříšníci - jeden za to, že špatně staví kazatelny, druhý že vyvrhuje srnčí při baterce a je tak horší než pytlák, pražští hosté - doktoři z neznámého ministerstva - si zase vyslechli ortel, že to mají za dvě-stě-ká. Kamarád a kolega z městských lesů zase místo toho, aby pořádně prořezal honitbu, opravuje kolo mladé adjunktce...

   Byl to soud veselý a všichni se náramně pobavili. A došlo tentokráte i na samotnou mysliveckou soudní stolici, neboť jeden dozírající honec vyřkl, "No jo, pánové, vy nás tady soudíte, ale co ty zhaslé svíce na stole a kde je bájný krucifix, který byl u každé soudní stolice i za císaře pána?" A tak soudci museli tentokráte též sáhnout hlouběji do kapsy.



   Tombola, dražba, hudba, tanec, zpěv - to byla zábava až do rána. Hlavní cena z tomboly, mladý divočák, putovala k sličné slečně, která ji posléze věnovala kapele, neb, jak řekla "...táta nosí domů tolik srnčího, že už je mrazák plný a já tenhle kus věnuji Netolické pětce!" Dražba přinesla souboj o divočáka a cena byla tak vysoká, že ji nelze ani publikovat...



   Poslední leč se tradičně vydařila. Volarští myslivci ji ukončili až nad ránem s prvním kohoutím zakokrháním.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist