Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Přestanou jezdit těžké kamiony kolem školy ve Vodňanské?

 PRACHATICE - 12. ledna 2017 - 7:52 - Městský úřad Prachatice řeší, jestli zakázat průjezd nákladních aut s váhou nad dvanáct tun Vodňanskou ulicí v Prachaticích. Požádal o to zastupitel Robert Zeman. Veřejnost se k návrhu, který má chránit více chodce, může vyjadřovat do 21. ledna.

 Text: Tomáš Přibyl

   www.dre-kon.cz

   "Domnívám se, že zákaz tranzitu dopravy nad 12 tun přes Prachatice může okamžitě přispět ke zvýšení bezpečnosti chodců a především dětí docházejících do ZŠ Vodňanská a zároveň nadměrně nezatíží objízdnou trasu Vitějovice – Prachatice, neboť ta je již nyní využívána pro tranzit a dopravu ze směru z Českých Budějovic," vysvětlil svůj hlavní argument Robert Zeman.

   Opatření by mělo zlepšit bezpečnost chodců i snížit hlukovou zátěž nebo snížit emise jak u školy, tak i u nádraží, tedy v oblasti, která je hojně využívána chodci. Tranzitní doprava by tak měla přijet rovnou od Vitějovic a Žernovic k obchvatu, který vede hlavně průmyslovou částí města, a na který by stejně nakonec najela.

   Robert Zeman argumentuje i tím, že loni v létě, kdy byla komunikace Těšovice - Prachatice uzavřena kvůli výstavbě kruhového objezdu, už k omezení tranzitu Vodňanskou ulicí došlo a přesměrování dopravy na jiné trasy žádné dopravní komplikace nezpůsobilo.

   "Protože se jedná o opatření, které se dotýká široké veřejnosti, je možné, ale hlavně žádoucí, aby se ve lhůtě do 30ti dnů, tedy 21. ledna 2017, vyjádřili všichni občané a právnické osoby, kterých se zákaz tranzitu těžkých automobilů Vodňanskou ulicí může dotýkat," dodal Robert Zeman.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist