Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Volarský pěvecký sbor Dobrá Zpráva koncertoval v Želnavě

 VOLARY, ŽELNAVA - 27. prosince 2016 - 11:29 - Pěvecký sbor Dobrá Zpráva z Volar zavítal na Štěpána, v pondělí 26. prosince, do kostela svatého Jakuba v Želnavě. Při vánočním koncertu se lodí tohoto šumavského kostela nesla opravdu dobrá zpráva a krásné tóny navodily velmi hezkou a příjemnou atmosféru.

 Text a foto: Ladislav Beran

   www.dre-kon.cz

   Pěvecký sbor Dobrá Zpráva pod vedením sbormistryně Štěpánky Andraschkové rozezpíval kostelní loď vánočními melodiemi, písněmi, koledami a spirituály. Už úvodní fanfára napověděla, že koncert bude slavnostní.

   Koledy, trubky, saxofon, flétny, housle a mluvené slovo - to byl začátek hodinky, která se v podvečeru svatého Štěpána vydařila. V další části zněly koledy, vánoční písně s náboženským tématem, kde nechybělo dobré slovo, vlídnost a boží požehnání Stvořitele lidem dobré vůle od Betléma až k nám.



   Bylo to krásné pohlazení po duši i na mysli po vánočním čase. Závěrečný příběh O pěkné vitráži přečetla jedna z dam souboru. Na jeho konci zaznělo - když všichni viděli dílo mladíka, které vykonal, ptali se ho, jak k tomu došel, a jeho odpověď zněla: "Měl jsem na vše dostatek času i materiálu, který mně dali lidé i zedníci, kteří úlomky svého díla nechali na zemi, a já sám měl dost času své práci dát námět i příběh..." - Proto i vy na chvíli zastavte, udělejte si čas a chvíli na zamyšlení, vypněte mozek a nechte se časem nést - tato slova mají určitě svou váhu a vezměme si je k srdci, a ne jenom o Vánocích!

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist