Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Čtení pro seniory s tiskovou mluvčí Policie Martinou Joklovou

 PRACHATICE - 23. prosince 2016 - 22:07 - Policie ČR se dlouhodobě zabývá preventivní činností. Stále také hledá nové cesty, jak oslovit jednu z nejohroženějších skupin, kterou bezpochyby jsou senioři.

 Text: Zdeněk Přibyl, foto poskytla Policie ČR

   www.dre-kon.cz

   Krajskému ředitelství policie Moravskoslezského kraje se podařilo vydat další knihu "Černá kronika aneb ze soudních síní". S ní za seniory v listopadu a prosinci zavítala do Domů s pečovatelskou službou v Prachaticích tisková mluvčí Policie ČR por. komisař Martina Joklová.

   Čtením poutavých příběhů, jejichž děj vychází z reálného života, nenásilnou formou posluchačům připomněla zásady bezpečnosti. "Hlavními důvody, proč se starší lidé stávají obětí různých podvodníků, zlodějů a agresorů, je především jejich vysoká míra důvěřivosti v jednání s cizími lidmi, snížená schopnost rozpoznat manipulaci a neznalost právních úkonů," vysvětlila podstatu svého úsilí Martina Joklová.

   Na závěr besedy všem předala malý, takříkajíc preventivní dáreček, v podobě reflexní pásky a křížovek. Jejich vyluštěním si senioři opět připomenou obecné zásady bezpečného chování.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist