Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 FOTO: Na prodej ryb ve Strážném dohlížel i vodník Čochtan

 VOLARSKO - 22. prosince 2016 - 22:48 - Štědrý večer je za dveřmi, a tak jsme se ve čtvrtek 22. prosince na několik místech zajímali, jak se na Volarsku prodávají ryby. Ty totiž stále nemohou v mnoha rodinách při sváteční večeři chybět. Jak v českých, tak i v bavorských domácnostech.  

 Text a foto: Ladislav Beran

   www.dre-kon.cz

   Tak například ve Strážným prodávají ryby v rybárně a na jejich klid a poctivý prodej dohlíží odborník na slovo vzatý - vodník Čochtan z vedlejšího jezírka. Ten ví, že v této rybárně se nejvíce prodává kapr a Amur. Místní i sousedé z nedalekého Bavorska kupují hlavně kapry a pstruhy a doobjednávají také uzené ryby.

   Vietnamští trhovci nepohrdnou kaprem, pstruhy a jeden včera bral i našeho královského sumce Pepíka. "Poněvadž je tu zima, podáváme i dobrý svařáček a stálým zákazníkům věnujeme i rybí recepty," podotkli prodavači z rybárny ve Strážném.

   Ve Volarech se tradičně prodávají ryby u Domu služeb. Tady jsou již dlouhá léta rybáři z Dubu, kteří tu prodávají svého vynikajícího kapra. A že byl o něj velký zájem!

   Na tržnici potom prodávali ryby lesníci Vojenských lesů České republiky. Tady se rovněž kupoval kapr a k tomu i dobrý pstruh. Na všech místech rybu ochotně připravili a vyčistili.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist