Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Školní restaurace Sv. Rafael slavnostně otevřena

 VIMPERK - 5. prosince 2016 -14:10 - Po dvouměsíčním zkušebním provozu byla ve čtvrtek 1. prosince slavnostně otevřena školní restaurace Sv. Rafael Střední školy a Základní školy Vimperk. Restaurace sídlí v Brantlově ulici ve Vimperku, otevřena je ve všední dny od 10:00 do 14:00.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Slouží už a sloužit bude k praktické výuce studentů "Nerudovky" (podle éna ulice, v níž ve Vimperku škola sídlí) - oboru kuchař – číšník. Ti zde připraví denně kolem půl stovky obědů, samozřejmě i pro veřejnost a za dobré ceny. Jako školní středisko nepodléhá elektronické evidenci tržeb.

   "Školní restaurace znamená, že netvoříme zisk," vysvětlil vedoucí učitel odborné výchovy oboru služeb Antonín Olah.

   "Moc se mi to líbí. A nejvíc skutečnost, že mladí kuchaři se zde
naučí chutně a hlavně zdravě vařit a potom v tom budou pokračovat v životě a třeba ve svých rodinách," řekla starostka Vimperka Jaroslava Martanová, která se slavnostního otevření školní restaurace zúčastnila spolu s poslankyní Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Vlastou Bohdalovou.

   Za zmínku rozhodně stojí, v jaké budově se školní restaurace nachází. "Objekt nechala postavit rodina Steinbrenerů, která se všestranně zasloužila o rozvoj života lidí ve Vimperku a na Šumavě a pamatovala na mnoho dobročinných aktivit. Tak vznikl i dům nazvaný Sv. Rafael. Ve starých knihách se o něm můžeme dočíst, že sloužil k rehabilitaci a osvětě, zejména ducha," vysvětlil ředitel SŠ a ZŠ Vimperk Lubomír Pichler. S tímto domem má on i škola další velmi zajímavé plány.

   Lubomír Pichler je také autorem myšlenky na vybudování školní restaurace. Potřebné úpravy objektu provedli pracovníci školy v její režii. Tak tedy - dobrou chuť a ať se daří!  

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist