Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Znovu do Neumannky, tentokrát i na další Dialogy s historií

 PRACHATICE - 29. listopadu 2016 - 12:39 - Další pokračování Dialogů s historií - pásma přednášek o architektuře, připravovaného v galerii designu Neumannka v Prachaticích speciálně pro prachatickou veřejnost, se uskuteční v pátek 2. prosince. Informoval o tom šéf galerie Jakub Nepustil už při nedávné vernisáži výstavy Porigami, která zde běží.

 Text: Zdeněk Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Hostem bude tentokrát architekt Jan Hájek z atelieru M1. Jde o architektonickou kancelář se sídlem v Praze. Zabývá se projekty staveb různých měřítek i investičních nákladů, od veřejných budov po rodinné domy. Ateliér M1 realizoval například několik rekonstrukcí v Líbeznicích.

   Autorkou pásma Dialogy s historií je architektka Michaela Zucconi, která v současné době pracuje jako architekt v AP atelieru Josefa Pleskota. "Série přednášek usiluje o zvýšení povědomí o tvorbě, vztazích a působení architektury na člověka u široké veřejnosti. Má za cíl i plošně zlepšovat prostředí, ve kterém žijeme. Architekti pouze reagují na zadání a požadavky investorů. Jde tedy o to mít dobrá zadání," objasnil smysl a cíl Dialogů s historii jejich spolupořadatel Jakub Nepustil.

   "Prostřednictvím prezentace zdařilých realizací přímo jejich autory se cyklus snaží inspirovat a podat důkaz, že každé historické období nechává v prostoru svůj otisk, a ten je odkazem do budoucna. Záleží na dnešní společnosti, jaké prostředí si vybuduje pro sebe a další generace. Je to o to důležitější, že prostředí utváří naše vztahy," je přesvědčena autorka Dialogů s historií Michaela Zucconi.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist