Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Součástí Snow Film Festu ve Volarech byla i soutěž

 VOLARY - 9. listopadu 2016 - 7:57 -  V městském společenském sále radnice se v sobotu 5. listopadu uskutečnil zimní filmový festival adrenalinových sportů s lyžemi, skateboardy, ski-alpy, či lezení na velehory i hory nazvaný Snow Film Fest. Součástí vydařeného večera byla spolu s promítáním filmů také soutěž o knižní ceny.

 Text a foto: Ladislav Beran

   www.dre-kon.cz

   Pět soutěžních filmů promítali pánové Martin Janda a Petr Čmerda, kteří tento festival do Volar přivedli. Volary se dostaly mezi víc než 200 měst v České republice, kde festival probíhá. Jeho zimní i jarní verze vždy přivedou do sálu na pět desítek lidí.

   Pětice filmů začala Sibiřským traverzem - jízdou Transsibiřskou magistrálou se skupinou mladých lidí, kteří ukázali, že téměř 10 000 kilometrů ve vlaku může být dobrá zábava, která skončí lyžováním na Sibiři.

   Dobrodružství přinesly i další filmy. Výstup na K2 Tamary Lunger, ženy, která jako jedna z mála zdolala tuto nejobtížnější osmitisícovku. Jízdu lodí, tedy spíš kocábkou, mladých dívek z Islandu přes Dánsko na západ Grónska, která byla zakončena lyžováním nad tamními fjordy ve filmu Ledy a přílivy.

   Whiskey Berber zavedlo diváky do Maroka do pohoří Atlas, kde skupinka českých free-lyžařů vyzkoušela ledové plotny v Africe. Bulharské zlato všechny sice pohledem do Sofie vrátilo do minulých dob, ale horské kopce stály za to.

   Končilo se filmem Bílé objetí, který byl výpovědí slovenských záchranářů o lidech zasypaných v lavině a jejich záchraně, a na druhé straně zaujaly i výpovědi samotných postižených, kde nechyběla smrt či invalidita. Film, který ukázal, že ne vždy to vyjde, a pokud se k horám neumí člověk chovat, ty mu to vrátí velmi tvrdým způsobem. Toto memento bylo výstrahou všem generacím nejen k letošní zimní sezóně.



   V průběhu večera proběhla soutěž o knižní ceny. Výherci se losovali ze zajímavé historické ždímačky. A poněvadž prý z Bruselu přišla stížnost, že volarský tah je bez dozoru, tak letos byl přítomen i pan Talíř, který s aktem vyslovil souhlas...

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist