Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Ve Vimperku otevřeli Komunitní centrum pro seniory a spolky

 
VIMPERK - 15. října 2016 - 9:54 - Město Vimperk a Občanské sdružení Stanislavy Chumanové otevřely ve čtvrtek 13. října Komunitní centrum pro seniory, spolky a občany Vimperska ve Sklářské ulici.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Nové komunitní centrum má společenskou místnost a počítačovou místnost s vybaveným kuchyňským koutem. Současně s Komunitním centrem byla zbudována a vybavena místnost pro pečovatelky Oblastní charity Vimperk.

   "Prostory komunitního centra mají sloužit jako zasedací a společenský prostor pro vimperské seniory a spolky. Na místě je i dataprojektor, internetové připojení, velký jednací stůl a několik pracovních PC stanic. Nábytek je přizpůsoben požadavkům seniorů - kancelářské židle, křesla a sedačka jsou navrženy právě pro ně," uvedla předsedkyně Občanského sdružení Stanislavy Chumanové Věra Vávrová. Dodala také, že místnosti zdobí fotografie vimperského autora Jana Tláskala.



   Při slavnostním otevření komunitního centra tu byla doslova hlava na hlavě. Předsedkyně sdružení Věra Vávrová poděkovala těm, kdož se na přípravě, zbudování i vybavení centra podíleli. "Naše ocenění patří jednoduše úplně všem, kteří nás podporují a pomáhají nám společně naplňovat odkaz Stáni Chumanové, která vždy chtěla pomáhat spoluobčanům a přispívat ke zlepšení našeho krásného města," zdůraznila Věra Vávrová.



   Spokojenost a příjemné chvíle seniorům a spolkům v novém zařízení popřála starostka Vimperka Jaroslava Martanová, která je rovněž členkou sdružení. Společně pak přestřihli pásku a předali tak centrum do užívání.



   V následujících chvílích se vzpomínalo i na lidi, kteří v minulých letech mysleli na vimperské seniory. Starostce Jaroslavě Martanové se dostalo poděkování za pochopení, které má pro jejich potřeby. Vimperské radnici patřilo ocenění za pozornost věnovanou vybavení městského hřbitova. Zazněla tu však i prosba k mladším spoluobčanům, kteří by někdy mohli projevit větší ohleduplnost k seniorům. Vimperské seniory a spolky přišla s několika dárky včetně knihy do seniorské knihovny pozdravit jménem prachatických kolegů a radnice také Hanka Rabenhauptová.



   Komunitní centrum pro seniory a spolky bylo vybudováno za spolupráce Města Vimperk a Občanského sdružení Stanislavy Chumanové. Město provedlo veškeré stavební úpravy těchto prostor a sociálního zázemí pro ošetřovatelky Oblastní charity Vimperk. Občanské sdružení Stanislavy Chumanové z.s. zajistilo veškerý nábytek, spotřebiče a všechno další vybavení potřebné k tomu, aby bylo možné tyto prostory využívat. Celkové náklady na vybavení činily 497 000 korun.



   Tento projekt mohl být úspěšně realizován pouze díky podpoře vimperských firem a občanů, zejména generálního partnera, kterým je společnost OV Media s.r.o. Dalšími sponzory jsou Energie AG Teplo s.r.o., SAK s.r.o., ČEVAK a.s., VAVI s.r.o., Lesy ČR s.p., závod Boubín Vimperk, Starnet s.r.o., ČSOB a.s., ROHDE & Schwarz s.r.o., ISK-INTERIER TEAM SERVIS s.r.o., Železářství - kuchyňka Rostislav Kalíšek, COOP Jednota, Jan Tláskal, AMA, Květinářství Anička, Elektro Vácha, Bohumil Petrášek, Pavel Hanko, Zdeněk Ženíšek a Štěpán Smutný.

   Skupinu dárců tvoří také občané města, kteří se zúčastňují pořádaných akcí sdružení - charitativních diskoték a bazaru. Díky adresuje sdružení i všem médiím a jejich zástupcům za informování o projektech. Velký dík patří také zaměstnancům MÚ Vimperk, firmě S-Tisk pana Štěrby, firmě S+S Seifrtovi, Ergo dílně BH Nemocnice Vimperk pod vedením Aleny Bernardové a členům Občanského sdružení Stanislavy Chumanové.

   Vše o činnosti sdružení najdete na webových stránkách zde. Bankovní spojení Občanského sdružení Stanislavy Chumanové je 269808504/0300.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist