Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Dva přeshraniční regiony se chtějí propojit jako před válkou

 PRACHATICKO - 13. října 2016 - 15:06 - Dva regiony z obou stran šumavské hranice Horní Vltava – Boubínsko a Ilzer Land podepsaly dohodu o společném rozvoji obou těchto území. Rády by spolupracovaly v široké škále oblastí. 

 Text a foto: Ladislav Beran a Tomáš Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Oba regiony už spolupracovaly v minulosti a nyní si řekly, že chtějí propojení obou oblastí ještě posílit společnou dohodou o rozvoji. Smlouva, u jejíhož vzniku stál i Úřad pro rozvoj venkova Dolního Bavorska, byla podepsána před několika dny ve Volarech v městském hotelu Bobík.

   Na uzavření dohody přijela většina starostů z české i německé strany. Všechny je přivítala jako hostitelka starostka Volar Martina Pospíšilová. O podpis se postarala za mikroregion Horní Vltava - Boubínsko Zdeňka Lelková a za Inzer Land Manfred Eibl.

   Hlavním cílem je přispět ke srůstání regionu a odstranění všech - nejen geografických a jazykových - hranic. Dohoda se týká širokého spektra oblastí od společenského, kulturního a sportovního života a také turistiky a cestovního ruchu. Chybět by ale neměla ani spolupráce vědců, studentů i univerzit z Českých Budějovic a Degendorfu. Výhodou projektu je, že za bavorskou stranu jsou v něm lidé velmi dobře mluvící česky.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist