Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Vimperský hřbitov prochází v letošním roce menšími změnami

 VIMPERK - 12. října 2016 - 9:04 - Vimperský hřbitov se letos dočkal nové rozptylové loučky a nyní tu město nechává vybudovat nové kamenné sloupky na vodu a chodníčky.

 Text: Tomáš Přibyl, foto poskytlo Město Vimperk

   www.dre-kon.cz

   Sloupků na vodu bude na vimperském hřbitově pět do konce října. Prostor kolem nich bude dlážděný lámaným kamenem. To vše za zhruba 195 tisíc korun provádí firma Kvint z Vlachova Březí. "Kamenné sloupky na vodu, které nahradí současné trubkové přívody s hadicemi, budou lépe vyhovovat z hlediska estetického i užitného," řekl Martin Kalous z odboru hospodářského a bytového a dodal: "Stávalo se, že voda při neočekávaných mrazech na podzim a na jaře v trubkách zamrzala a docházelo k jejich poškozování. V kamenných sloupcích budou vodovodní trubky zaizolovány a tudíž chráněny před výkyvy teplot."

   Už v létě na hřbitově vnikla nová rozptylová loučka pod kostelem Nejsvětějšího srdce Páně. Vybudovala ji stejná firma za zhruba 470 tisíc korun - šedesát tisíc korun pokryla dotace od Jihočeského kraje. "Travnatou plochu rozptylové loučky rozděluje kamenný chodníček v symbolickém tvaru kříže navazující na stávající zpevněnou cestu. Místo je osvětleno, vybaveno kamenickými prvky, lavičkami a ohraničeno živým plotem," uvedla mluvčí radnice Irena Malotová.

   Restaurováním omítek na hřbitově také prošla Kaple 14ti pomocníků a na příští rok město plánuje opravu Steinbrenerovy hrobky.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist