Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Lhenice dostaly novou základnu záchranné služby

 LHENICE - 3. října 2016 - 8:56 - Záchranná služba Jihočeského kraje otevřela na konci minulého týdne svou novou základnu ve Lhenicích. Dokončila tím tak pokrytí kraje a Prachaticka, aby splňovala zákonné dojezdové limity.

 Text: Tomáš Přibyl, foto poskytla ZZS Jihočeského kraje

   www.dre-kon.cz

   "Zázemí pro posádku ZZS bylo vytvořeno v nově zrekonstruované budově zdravotního střediska. Náklady na rekonstrukci prostor a dostavbu garáže byly hrazeny z prostředků městyse Lhenice, vybavení prostor v ceně 150 000 korun uhradila ZZS JčK," vysvětlila mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková.

   "Děkuji zastupitelstvu, že rozhodlo o investici do vybudování této výjezdové základny. Věřím, že bude přínosem nejen pro občany Lhenic a okolí, ale i pro záchranáře," řekla starostka Lhenic Marie Kabátová.

   Na lhenické základně bude sloužit v nepřetržitém provozu posádka rychlé zdravotnické pomoci, která dojezdem pokryje západní oblast Českobudějovicka, východní oblast Prachaticka, Netolicka a severní část Boleticka. "Nacházíme se na spojnici oblastí, které se navzájem trochu liší a historicky byly odděleny okresy. Tato posádka nám umožní, kromě toho, že budeme blíž občanům zdejší obce a přilehlého okolí, i krásné propojení mezi oblastí Šumavy, Prachaticka a Českých Budějovic," řekl ředitel jihočeské záchranné služby Marek Slabý. 

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist