Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Den architektury bude o vile, lidových stavbách i panelácích

 PRACHATICE - 27. září 2016 - 10:13 - Také Prachaticko čeká o blížícím se víkendu Den architektury. A tradičně se do něj zapojí dvě bašty architektury v Prachaticích - vila v Nádražní ulici a galerie Neumannka. Ve Vimperku pak bude možné vyrazit do jedné z místních školek a také do kavárny Ve skále.

 Text: Tomáš Přibyl 

   www.dre-kon.cz

   Pořadatelé letošního Dne architektury zvou na zapomenutá místa, architektonické skvosty od středověku přes 19. století, funkcionalismus, brutalismus až po současnost, originální rekonstrukce, unikátní urbanistické celky, stavby ohrožené, zatracované i obdivované. Den nabídne komentované prohlídky, cyklovyjížďky, workshopy, přednášky, besedy a diskuze, happeningy i videoprojekce, které se uskuteční v šesti desítkách míst. Den vznikl s cílem otevřít tento obor laické veřejnosti v širších souvislostech - jeho kompletní program a další informace najdete na www.denarchitektury.cz.

   V Prachaticích se do dne zapojuje hlavně Prostor Prachatice a také Živá vila. Do té přijede v pátek 30. září syn původního majitele, ale také zahraniční host - rakouská historička umění Iris Meder. Mluvit bude o architektu, který Kralovu vilu navrhl. V Neumannce pak bude připravena v sobotu 1. října přednáška o lidové architektuře v prostoru dvou národů. Kompletně o programu v Prachaticích zde.

   I ve Vimperku se bude mluvit o lidové architektuře a to v kavárně Ve skále v sobotu 1. října. Ve školce v Klostermannově ulici se pak připravuje také v sobotu přednáška o panelácích. "Málokdy si uvědomujeme, že budování panelových sídlišť neznamenalo jen výstavbu objektů, ale i vytváření nové paměti," píší organizátoři. Kompletně o programu ve Vimperku zde.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist