Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 NaturVision: Jižní Amerikou, fotky, obrázky a dnes Galavečer

  VIMPERK - 23. září 2016 - 10:09 - Třetí besedou - s protagonisty dobrodružné výpravy na motocyklech jižní Amerikou Pavlem Liškou a Janem Révaiem - pokračoval ve čtvrtek 22. září v podvečer v MěKS Vimperk program Mezinárodního filmového festivalu o zvířatech a přírodě NaturVision 2016. Součástí festivalu je i výstava fotografií ze soutěže pro děti Máme rádi zvířata. Dnes, v pátek 23. září, jubilejní 15. ročník festivalu uzavře Galavečer.

 Text: Zdeněk Přibyl, foto: Zdeněk Přibyl a Bedřich Kubálek

   www.dre-kon.cz

   Jan Révai a Pavel Liška se rozdělili se zaplněným a viditelně pobaveným sálem vimperského Městského kulturního střediska o své zážitky z cesty po jižní Americe v roce 2015. Vtipné vyprávění vydatně podpořili promítáním fotografií a videofilmů. Výpravu podnikli ještě s producentem Egonem Kulhánkem a schopnou motorkářkou a jazykové dobře vybavenou Hankou Ptáčkovou. Z natočeného filmového materiálu vznikl další samostatný díl motorkářského televizního dokumentu Moto cestou necestou.

   V předsálí kulturního střediska, které tvoří galerii U šaška, je po celý festivalový týden přístupná veřejnosti výstava nejlepších fotografií ze soutěže Fascinace přírodou 2016. Jde o 24 snímků oceněných porotou mezinárodní soutěže, která je každoroční doprovodnou akcí festivalu NaturVision. Letos do ní zaslalo na 1500 snímků 433 fotografů ze 36 zemí. Z vítězných fotografií každý rok také vzniká unikátní kalendář. Vystavené snímky se těší vždy velkému zájmu zejména dětí.

   Do devátého ročníku dospěla výtvarná soutěž pro děti a mládež Máme rádi zvířata o cenu zesnulé vimperské starostky Stanislavy Chumanové. Jako doprovodný program NaturVisionu ji vyhlásilo Město Vimperk. Letos měla soutěž téma Predátoři a tvůrci od tří do patnácti let se ho zhostili přímo excelentně. Můžete se o tom přesvědčit na výstavě čtyřiceti vybraných obrázků mladých autorů z různých míst celé republiky v přísálí kulturního střediska. Vítězové soutěže budou v průběhu Galavečera oceněni.  

   O Galavečer Mezinárodního filmového festivalu o zvířatech a přírodě NaturVision je i letos obrovský zájem, proto pořadatelé nabídli předem rezervování míst. Pokud patříte mezi ty šťastné, kteří budou u toho, můžete se těšit na zajímavý program, v závěru i na možné překvapení, a na promítnutí některého z oceněných filmů německé části festivalu, která Vimperku předchází. Tak hezký večer a Na shledanou příště!

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist