Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Vedení odboru kultury vyřeší po pěti letech výběrové řízení

 PRACHATICE - 15. září 2016 - 9:28 - Prachatičtí radní vypsali výběrové řízení na vedoucí/ho odboru kultury, školství a cestovního ruchu. Na něm zhruba pět let panovala provizorní situace, kdy jeho vedoucí byla na mateřské dovolené a odbor vedla bez jmenování jen s pověřením Jiřina Dolejšková.

 Text: Tomáš Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Pět let trvající situace na odboru sice jeho chod nijak neohrožovala a Jiřina Dolejšková se jako jeho vedoucí více než osvědčila, ale stále byla otevřená možnost změny.

   Odbor vedla přes osm let od jeho založení Růžena Štemberková, která se ale stala zastupitelkou a v roce 2011 si musela vybrat, zda bude ve vedení odboru nebo zůstane v zastupitelstvu. Obě funkce jsou podle zákona neslučitelné.

   Novou vedoucí se stala v roce 2011 Lenka Vojtová, která ale odbor vedla jen několik měsíců a pak odešla na mateřskou dovolenou. Z té se nyní vrátila, na vedení odboru rezignovala a na radnici zůstane v kanceláři starosty, kde bude mít na starosti například vztahy s partnerskými městy.

   Radní proto konečně mohou situaci řešit. Podle tajemníka Karla Paška, ale není podle zákona možné Jiřinu Dolejškovou vedoucí jmenovat a musí být výběrové řízení. "Obsazení místa vedoucího úředníka bez předchozího výběrového řízení by bylo porušením zákona a také porušením ústavního principu rovnosti přístupu k veřejným funkcím. Jmenovaní vedoucího úředníka v daném případě musí vždy předcházet výběrové řízení, jinak by bylo neplatné," uvedl Karel Pašek pro PRACHATICKOnews.cz

   Nejistota ve vedení odboru byla několikrát kritizována i některými zastupiteli z koaličních i opozičních řad v minulém i současném volebním období.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist