Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Chlupaté jazýčky si o přehlídkách s vínem přijdou jistě na své

  PRACHATICE - 7. září 2016 - 7:52 - Na gastronomických přehlídkách s vínem, které na pátek 9. září a sobotu 10. září chystá v historickém centru Prachatic firma MIKO Michala Kočana se spolupracovníky, si na své zaručeně přijdou všechny chlupaté neboli mlsné jazýčky. Tři hlavní obory chutí k vínu jsou známé a slibné - sýry, ryby a zvěřina.

 Text: Zdeněk Přibyl

   www.dre-kon.cz

   "Hlavním smyslem přehlídek je podpora výchovy a osvěty v oblasti gastronomie a vinařské kultury. Současně propagují a podporují kvalitní domácí potraviny - sýry, ryby, zvěřinu a vína a jejich vzájemnou kombinovatelnost," charakterizoval poslání přehlídek Michal Kočan.

   Řekněme si úvodem, z jakých zdrojů se bude čerpat. Přehlídek se pravidelně účastní více než 25 vinařství z České a Moravské vinařské oblasti s mnoha vzorky vynikajících vín. Mlékáren a mlékařských společností se letos zúčastní patnáct, z toho jedna ze sousedního Bavorska. Čerstvé ryby tradičně poskytují jihočeští rybáři a rybářský svaz. Rybou číslo jedna je vždy Český kapr, dále amur, štika a z lososovitých ryb pstruh duhový a siven.

   Agrokomplex Šumava jako hlavní partner přehlídky zase poskytuje zvěřinu - jelení, černou zvěř a pratura, kterého chovají na šumavských pastvinách. Velmi dobrou spolupráci navázal organizátor přehlídek se společnostmi a organizacemi Vojenské lesy a statky s.p. divize Horní Planá, Městské lesy s.r.o. Prachatice, Rybářství Klatovy a.s. a celou řadou dalších firem.

   Tak se nyní pojďme podívat, jaké kombinace budou k mání. Po celé dva dny budou moci návštěvníci ochutnat speciality od mistrů kuchařů - například polévku z pratura a bažanta, jelení plátek na švestkové omáčce, a z ryb staročeského pečeného kapra, pstruha na šalvěji a další dobroty. Dále budou v nabídce zvěřinové uzeniny Agrokomplexu Šumava – jelení klobása a salám z divočáka.

   Na stolech Radničního sálu a sklepení budou servírovány vedle skvělého vína kvalitní sýry, které většinou získaly ocenění značky kvality KLASA, nebo regionální ocenění - počítáme se 70 vzorky.

   "V rámci Podzimních městských slavností pořádaných na Velkém náměstí nabídneme návštěvníkům pokrmy z ryb, guláš ze zvěřiny - divočáka a srnčího, ale i dobrá vína, doplnil Michal Kočan. 

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist