Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Díky manželům Hromadovým ze Lhenic za zachráněný život

 ČESKÉ BUDĚJOVICE, LHENICE - 27. srpna 2016 - 13:48 - Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola přijal 22. srpna manžele Lenku a Miroslava Hromadovi ze Lhenic. Ti v červnu tohoto roku zasahovali u vážné dopravní nehody u Čakova, kde zraněným osobám poskytli první pomoc. Hejtman Jihočeského kraje poděkoval manželům za jejich skvěle provedený zásah a předal každému z nich hodinky, které jim vždy budou připomínat jejich obdivuhodný čin.

 Text: Zdeněk Přibyl, foto poskytl HZS Jihočeského kraje

   www.dre-kon.cz

   Informovala o tom mluvčí Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje Vendula Matějů. Manželé Hromadovi za svoji rozhodnost a schopnost zareagovat ve vypjaté situaci zároveň obdrželi od ředitele HZS Jihočeského kraje plk. Ing. Lubomíra Bureše medaili HZS Jihočeského kraje.

   Ředitel HZS Jihočeského kraje předáním medailí vyjádřil manželům Hromadovým velké uznání a dík: "Hasiči se u zásahů příliš často nesetkávají s rozhodnými a statečnými lidmi, kteří by byli schopni se ve stresové situaci zachovat tak profesionálně a lidsky," uvedl mimo jiné Lubomír Bureš. 



   Samozřejmě při slavnostním přijetí přišla znovu řeč na to, jak to bylo při dopravní nehodě, u které manželé Hromadovi zasahovali. Stala se letos 20. června, kdy u obce Čakov havarovalo auto, v němž cestovaly čtyři osoby - řidič a tři děti. Když k nehodě přijeli zasahující jihočeští hasiči, ošetřovala dvě nejvíce zraněná děvčata paní Lenka Hromadová.

   "Poskytovala jim první pomoc, a to především zastavením krvácení z proražené lebky u jedné ze zraněných a ošetřováním dalších otevřených krvácejících ran a zlomenin u obou zraněných dívek. Nezanedbatelná byla i psychická pomoc Lenky Hromadové, kterou poraněným poskytovala," popsala situaci po nehodě mluvčí Vendula Matějů.

   Podle jejích slov pomáhal paní Hromadové při záchraně raněných její manžel Miroslav, který silou vypáčil dveře havarovaného auta, aby mohli všechny zraněné vyprostit. Podařilo se mu také vytrhnout jednu ze sedaček vozu, kterou pak s manželkou použili jako podložku pro ošetření.

   "Manželé Hromadovi se zachovali jako praví záchranáři. Paní Lenka poskytla naprosto profesionální a účinnou první pomoc, čímž děvčátku s nejvážnějším zraněním zachránila život," zdůraznila Vendula Matějů.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist