Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Opět tři gastronomické přehlídky s vínem a většími porcemi

 PRACHATICE - 22. srpna 2016 - 10:09 - Milovníci dobrého vína, sýrů, ryb a zvěřiny se mohou opět těšit na trojici eno-gastronomických přehlídek, které pořádá MIKO Michal Kočan v historickém centru Prachatic ve dnech 9. a 10. září. Porce pro návštěvníky budou větší. A protože byl Michal Kočan začátkem léta sbírat i předávat zkušenosti u kolegy vinaře ve Francii, uvidíme, co nového pro nás letos připraví.

 Text: Zdeněk Přibyl, ilustrační foto z loňské přehlídky: Tomáš Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Přehlídky Sýry a víno, Ryby a víno a Zvěřina a víno, které se letos konají v termínu shodném s Prachatickými podzimními slavnostmi a Dny evropského kulturního dědictví a propojí se s nimi, nabídnou 70 vzorků sýrů z 15 mlékáren, 120 různých vzorků vín od pětadvaceti českých a moravských vinařství a jednoho z Francie. Ryby dodá Rybářství Klatovy a zvěřina bude jako vloni, kdy se při své premiéře těšila velkému zájmu, opět od Agrokomplexu Šumava podnikatele a myslivce Františka Šimka.



   Generálním partnerem organizátora přehlídek je Město Prachatice. "Máme dlouholetou podporu radnice, jak při poskytování ojedinělých prostorů, tak finanční. Velmi si jí vážíme a takříkajíc oplácíme ji dobrou propagací našeho města," řekl Michal Kočan.



   Starosta Prachatic Martin Malý má z eno-gastronomických přehlídek radost. "Tyto přehlídky sýrů, vín a lahodících pokrmů jsou svou koncepcí a rozsahem naprosto jedinečné v celé České republice. Mohu to potvrdit z řady zkušeností. Jsme rádi, že se o ně Michal Kočan stará. Pro naše město jsou už doslova fenoménem," uvedl starosta Martin Malý.



   Součástí zahájení přehlídek v pátek dopoledne bude dražba tří lahví archivního vína. Výtěžek zpravidla v tisících korunách bude opět určen na podporu prachatického hospicu.



   Vařit budou po ona dny osvědčení kuchařští mistři z Almary, dříve Koruny. Ve svém kuchařském studiu budou opět tvořit také speciality z pratura a sladkovodních ryb. A jak to bude se zmíněnou velikostí porcí? Podle slov ředitele přehlídek Michala Kočana, místo dosavadní jedné třetiny běžné porce budou vzorky pokrmů letos obnášet jednu polovinu běžné porce. Tak dobrou chuť! 



   "Rád bych pozval na přehlídky všechny své prachatické spoluobčany a zejména mladé lidi od pětadvaceti let. Ti už většinou něco o životě vědí, poznali, že víno je kulturní nápoj, a u nás budou mít příležitost ochutnat skutečně dobré víno s celou řadou specialit," pozval všechny zájemce ředitel přehlídek Michal Kočan. A na naše přání doplnil francouzsky: "Soyez les bienvenus! - Budete vítáni!



   Dodejme ještě, že záštitu nad přehlídkami převzali ministr zemědělství České republiky Marian Jurečka, senátor Tomáš Jirsa a hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola. Podpořil ji rovněž Vinařský fond ČR.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist