Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 
 Prachatice hostí účastníky mezinárodní výtvarné dílny SALVE

 PRACHATICE - 4. srpna 2016 - 14:53 - Více než dvě desítky umělců ze sedmi zemí Evropy hostí nyní Prachatice v rámci mezinárodního výtvarného worshopu SALVE - Budiž pozdraveno Město Prachatice. Tématem je letos Kytice pro Prachatice. Informovala o tom pověřená vedoucí odboru kultury, školství a cestovního ruchu radnice Jiřina Dolejšková.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   www.dre-kon.cz

   V neděli posledního července se do Prachatic sjeli výtvarníci a výtvarnice ze Slovenska, Itálie, Francie, Rakouska, Německa, Japonska a České republiky. Vyslaly je jejich výtvarné asociace. Dílna, která je ojedinělým setkáním umělců mnoha zemí, se koná se již pojedenácté a provází ji zajímavý a pestrý program.

   Připravili ho organizátoři z odboru kultury, školství a cestovního ruchu prachatické radnice spolu s Asociací jihočeských výtvarníků a asociací bavorských výtvarníků. Hned po příjezdu, přivítání a krátké poradě dostali výtvarníci plátna a barvy. Potom - v historii SALVE vůbec poprvé  na zahájení - slavnostně otevřeli v Zimní zahradě Nové radnice výstavu  abstraktních obrazů účastníka dílny německého malíře Rolfa-Dietera Wűhrla.

   Nejpozději druhý den, v pondělí, se všichni pustili do práce v jídelně horního internátu pedagogické školy. Mohli jste ale třeba vidět družné italské malíře dopoledne u kašny na prachatickém náměstí. V pondělí večer se výtvarníci setkali v obřadní síni města se starostou Prachatic Martinem Malým. Ve středu měli na programu celodenní výlet na Šumavu. Navštívili při něm například sklárnu v Anníně a největší hradní zříceninu v Čechách - hrad Rábí a Sušici.

   Týdenní mezinárodní setkání výtvarníků v Prachaticích vyvrcholí v neděli 7. srpna v 18:00 vernisáží výstavy vytvořených prací v přízemí Galerie a kulturního centra Otto Herberta Hajeka na prachatickém Velkém náměstí.

   Z worshopu SALVE připravuje naše redakce větší fotoreportáž s mnoha dalšími informacemi.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist