Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Prachatickým se představí studie na rekonstrukci letního kina

 PRACHATICE - 27. května 2016 - 8:39 - V pondělí 30. května se můžete podívat v Národním domě na to, jak by mohlo vypadat prachatické letní kino po připravované rekonstrukci. Město tu od sedmnácti hodin představí architektonickou studii, kterou si nechalo zpracovat.

 Text: Tomáš Přibyl, foto poskytlo Město Prachatice

   www.dre-kon.cz

   V letním kině se nepromítá od léta roku 2011. Stopku mu vystavil přechod distribuce filmů na digitální formát, na který není vybaveno. "Ani provedení letního kina neodpovídá současným požadavkům. Zajištěno není například bezbariérové užívání (místa pro vozíky v hledišti, WC), možnost prodeje občerstvení. Samotný stavebně technický stav stavby také není ideální," uvedl Antonín Jurčo ze stavebního odboru radnice.

 

   Záměr kino zrekonstruovat schválilo zastupitelstvo před rokem a čtvrt a nyní je na stole k tomu první krok a tím je studie. "Studii představí její autoři Petr Moráček a Zdeněk Hromádka," dodal Antonín Jurčo.

 

   Veřejnost se sice bude moct ke studii vyjádřit, ale v případě projednání studie na přestavbu Malého náměstí na její připomínky nebyl prakticky brán zřetel, takže je otázkou jestli u letního kina půjde o projednání nebo jen o představení studie.

 

 

 

 

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist