Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 VIMPERK: Další kruhový objezd už Jihočeský kraj připravuje

 VIMPERK - 19. května 2016 - 10:48 - Jihočeský kraj rozjíždí naplno přípravu výstavby další kruhové křižovatky ve Vimperku. Letos tu začal budovat první u autobusového náraží a už má za sebou veřejné projednání dalšího, který vznikne na křižovatce zvané Fišerka.

 Text: Tomáš Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Příprava kruhového objezdu na Fišerce už je tak daleko, že se objevují první odhady termínů výstavby. V současnosti říkají, že nejdříve by to mohlo být už za dva roky. Kraj toto místo hodnotí jako velmi nebezpečné hlavně pro chodce. "Ti jsou v kolizi s dopravou hlavně v Sušické ulici. Řidiči sjíždějící z kopce tu často překračují povolenou rychlost,“ říká Jiří Klása z odboru dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Jihočeského kraje.

   Nové dopravní řešení by tu tak mělo dopravu především zpomalit. Vzniknout by tu měly dva vyvýšené přechody pro chodce s ostrůvky. Vnější průměr křižovatky bude pětatřicet metrů a přibudou tu chodníky se zábradlím. "Celý prostor křižovatky včetně míst pro přecházení bude dobře osvětlen. Dále předpokládáme povrch z takzvaného tichého asfaltu, abychom snížili hlukovou zátěž," uvedl projektant Jan Lahoda.

   Hlavním investorem bude Jihočeský kraj, pod jehož správu komunikace spadá. Město by rádo, aby se stavba uskutečnila současně s připravovanou rozsáhlou rekonstrukcí ulice 1. máje. "Město Vimperk má na celkovou opravu povrchů i veškeré infrastruktury ulice 1. máje již schválený projekt i stavební povolení. Předpokládané náklady činí přes padesát milionů korun. V současnosti řešíme územní studii této naší dopravní tepny a přiléhajících ulic včetně náměstíčka U Jelena a parkoviště u gymnázia," řekla starostka Jaroslava Martanová.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist