Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Začíná nová sezóna Chlumanských trhů s celou řadou novinek

 CHLUMANY - 5. května 2016 - 7:56 - Nadcházející sobotu 7. května v 8:00 zahájí novou sezónu Chlumanské trhy. Odehraje se jich na zeleném prostranství u obecního úřadu v sousedství už pověstné KY.BY zahrady opět šest. Závěrečný, podzimní, je v kalendáři zapsán na sobotu 2. října. Návštěvníci se mohou vedle trhové klasiky také na doprovodný program, který je rok od roku bohatší.

 Text a ilustrační foto: Zdeněk Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Jak nás informovala starostka Chluman Ivana Vlková, všemi letošními trhy v Chlumanech s jedinou výjimkou v červnu bude návštěvníky provázet jihočeský kuchař Petr Stupka. Na každém trhu uvaří tento kuchařský čaroděj sezónní jídlo ze surovin, které se na trhu budou právě prodávat. A také se tu dají nakoupit. Platí to i pro bylinky z KY.BY zahrady.

   "Květnový trh bude ve znamení jarní polévky a partnerem na
kuchařském stánku bude mistru kuchařovi paní Terezie Daňková a její Farma Hoslovice se svými produkty. Zmíněný červnový trh zase obohatí návštěva paní Lucie Kohoutové ze Zdíkova, která sbírá staré šumavské recepty a kuchařky. Vaří a peče podle nich a všechno propaguje na svých stránkách Recepty ze Šumavské vesnice," uvedla Ivana Vlková.



   A v podobném duchu se budou odvíjet i další trhy. Například ten srpnový bude ve znamení regionálních potravin, zářijový bude věnovaný tradičně bramborám, a také chlebu, a říjnový rybám a dýním. Rozhodně tedy je na co se těšit.

   Tým organizátorů Chlumanského trhu připravoval už nějakou dobu ještě jednu změnu. Mělo by totiž dojít ke změně hudebního doprovodu, provázejícího trhy. "Rádi bychom nabídli příležitost po šest letošních sobot kapelám a různým hudebním uskupením z Prachaticka, Strakonicka, Vimperska či Písecka. Skupiny se mohou ozývat na telefonní číslo 602 328 400 a dostat šanci představit se u nás skutečně velkému počtu stálých i nově příchozích návštěvníků našeho trhu," píše se na webových stránkách Chluman. 

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist