Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Za výroky v prachatickém zastupitelstvu trestní oznámení

 PRACHATICE - 2. května 2016 - 7:56 - Policie se zabývá trestním oznámením, které padlo kvůli výrokům, které zazněly v rámci politických debat mezi prachatickou opozicí a koalicí. Konkrétně jde o trestní oznámení radní Hany Mrázové na bývalého místostarostu Roberta Zemana.

 Text: Tomáš Přibyl

   www.dre-kon.cz

   O trestním oznámení informoval na webu sdružení PRO Prachatice zastupitel Robert Zeman. Oznámení podal právník Hany Mrázové a bývalý místostarosta se podle něj měl dopustit pomluvy. Text oznámení zveřejněn nebyl a radní Hana Mrázová na naši e-mailovou žádost o vyjádření nijak nereagovala více než týden.

   Oznámení by se mělo týkat výroků, které Robert Zeman pronesl o nákupu nového služebního vozu prachatickou knihovnou, kde je radní Hana Mrázová ředitelkou. Kritika se týkala především toho, že nebylo nutné dělat výjimku ze směrnice o veřejných zakázkách. Své argumenty bývalý místostarosta zveřejnil i na webu PRO Prachatic zde. Nákup prověřoval i kontrolní výbor zastupitelstva a člen kontrolní skupiny Júsuf Traore kvůli způsobu, jakým kontrola probíhala, rezignoval na svou funkci ve výboru - více zde.

   "Paní radní Mrázová ani jednou nezareagovala na zastupitelstvu na mé
argumenty, které jsem slovně nebo písemně podával. Mlčela. Neřekla jediné slovo na vysvětlenou. To jí ale nijak nebránilo v tom, aby na mě skrze právníka podala trestní oznámení pro pomluvu, či dokonce křivé obvinění," uvedl Robert Zeman. "Po celou dobu jsem rozporoval činy paní ředitelky a rady města, nikoliv ji jakkoliv pomlouval. A to je naprosto normální součást demokracie. Pokud ji tak ale vnímáme. Paní ředitelky je mi líto, že trestním oznámením řeší své podle mě nesprávné jednání ve funkci ředitele i radní města zároveň," dodal.

   Obvinění v případu podle našich informací zatím nepadlo, ani nebylo oznámení odloženo.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist