Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Vimperk se zbaví dvou "barabizen" na příjezdech do města

 VIMPERK - 22. dubna 2016 - 8:43 - Vimperské zastupitelstvo schválilo demolici dvou objektů, které hyzdí příjezdy do města od Strážného a od Strakonic. Oba jsou dlouhodobě nevyužívané, rekonstrukce by stála mnohonásobně více než demolice a prodej město odmítlo, protože se obává jejich zneužití na ubytovnu pro sociálně slabé.

 Text: Tomáš Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Jde o domy číslo 150 v Pasovské ulici na příjezdu od Strážného a dům číslo 17 ve Výškovicích na příjezdu od Strakonic. Nyní se budou připravovat projekty a rozpočty na demolice, pak výběrová řízení a na vlastní zbourání by mohlo dojít v příštím roce.

   Odhad nákladů na zbourání domu v Pasovské ulici jsou zhruba dva miliony korun - rekonstrukce by mohla přijít na deset milionů korun. Vzhledem ke stavu, ve kterém je, by jeho cena při prodeji dělala zhruba 600 000 korun. Podobné je to s domem ve Výškovicích, kde odhad demolice činí 900 tisíc korun, oprava by mohla vyjít na tři miliony a prodejní cena je odhadována na 400 000 korun.

   Prodeje se přitom město bojí. "Vzhledem k vysokým nákladům na rekonstrukci hrozí, že by nový vlastník domy opravil jen částečně a využil je třeba jako ubytovnu pro sociálně slabé nebo nepřizpůsobivé obyvatele. Mohla by nám tu vzniknout vyloučená lokalita, nad kterou bychom neměli prakticky žádný dohled," řekla starostka Jaroslava Martanová.

   V Pasovské ulici by město rádo zbouralo i další objekty, které jsou ve špatném stavu a hyzdí příjezd do Vimperka. Původně byly určeny k demolici v souvislosti s plánovaným rozšířením silnice na Strážný, se kterým se ale v současnosti už nepočítá. Na tyto demolice se bude radnice snažit získat dotace.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist