Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 FOTO: Ve volarské knihovně se opět otevíral Pohádkový kufr

 VOLARY - 19. března 2016 - 8:33 - Pohádkový kufr z radnice otevřely děti v pátek 18. března ve volarské knihovně. A přišly s ním zajímavé tradice, tentokrát velikonoční. V předvečer jara se hovořilo o Velikonocích, jaru a tradicích spojených s těmito největšími křesťanskými svátky. 

 Text a foto: Ladislav Beran

   www.dre-kon.cz

   Akci připravily knihovnice Ladislava Škrnová a Marcela Zvonková pro děti z 1. A třídy Základní školy ve Volarech. Jako host z radnice přišel místostarosta Ladislav Touš.

   V úvodu se děti dozvěděly vše o Velikonocích a jarním úplňku a jednotlivých dnech před těmito svátky. Děti tak již vědí, proč je pondělí modré, úterý šedivé, středa škaredá či černá, čtvrtek zelený, pátek Velký, co je Bílá sobota a že neděle i pondělí jsou velikonoční. Pan místostarosta potom přečetl pohádkový příběh o Velikonocích z knížky Anička a Velikonoce od Ivany Kantůrkové, který se dětem moc líbil.



   V druhé části potom zaměstnaly děti své ruce vystřihováním, malováním a lepením. Vyráběly velikonoční ovečku a zapojil se i jejich host. Společně s dětmi poslali tuto ovečku paní starostce Martině Pospíšilové, která se těšila, že bude v tento den dětem číst, ale skolila ji nemoc. A tak jí všichni z knihovny přejí brzké uzdravení.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist