Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Vimperští senioři získají v tomto roce prostory pro setkávání

 VIMPERK - 18. března 2016 - 8:15 - Ještě letos by pro vimperské seniory měla být připravena nová klubová místnost, která bude starším občanům sloužit především ke vzájemnému setkávání a získávání potřebných informací. Město pro tento účel nechá stavebně upravit prostory bývalé prodejny v bytovém domě čp. 399 ve Sklářské ulici. Informovala o tom mluvčí radnice Irena Malotová.

 Text: Zdeněk Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Vedle společenské místnosti zde vznikne také zázemí pro pečovatelskou službu. „Zřízení klubové místnosti pro seniory vychází z komunitního plánu sociálních služeb. Dosud ve městě nic podobného nemáme,“ uvedla starostka Vimperka Jaroslava Martanová.

   Objekt ve Sklářské ulici byl pro tyto účely vybrán také proto, že v současnosti jsou malometrážní byty v domě nabízeny přednostně lidem důchodového věku. Ke společenské místnosti bude náležet malá kuchyňka a sociální zařízení. Uživatelé zde budou mít k dispozici i několik počítačů.

   O vybavení se prostřednictvím svých sponzorů postará Občanské sdružení Stanislavy Chumanové. Starostka města předpokládá, že místnost by si mohly pronajímat i spolky a organizace působící ve Vimperku. Prostory bude pro město bezplatně provozovat oblastní charita.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist