Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Vimperk se znovu připojí k celosvětové kampani Hodina Země

 VIMPERK - 17. března 2016 - 9:48 - Posedmé v řadě se ponoří do tmy Vimperský zámek a Městská zvonice, a to v rámci celosvětové kampaně Hodina Země 2016, která proběhne v sobotu 19. března od 20:30 do 21:30 hodin. Informoval o tom Jakub Hromas ze základní organizace Českého svazu ochránců přírody ve Vimperku, která zde zhasnutí podnítila spolu s vimperskou radnicí.

 Text: Zdeněk Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Hodina Země 2016 je celosvětová kampaň, do které se prostřednictvím symbolického zhasnutí světel zapojují samosprávy měst, vedení velkých společností a firem a také veřejnost. Kampaň tak symbolicky spojuje obyvatele celého světa, kteří chtějí vyjádřit, že si nejen uvědomují, jak velký problém změna klimatu představuje, ale že se chtějí na jeho řešení aktivně podílet.

   Hodinu Země pořádá největší světová ochranářská organizace – WWF (World Wildlife Fund) a v České republice tuto akci koordinuje Český svaz ochránců přírody Veronica. Ve Vimperku iniciuje zhasnutí světel u těchto dvou památek ZO ČSOP Šumava spolu s Odborem životního prostředí Městského úřadu Vimperk.

   Hodina Země se zapsala do historie jako nejrozsáhlejší dobrovolná akce, která připomíná nutnost snížení příspěvku lidstva ke změnám klimatu. Počet zapojených zemí postupně narostl na více než 170, zhasíná přes 10 000 památek světového významu a během Hodiny Země se na celé planetě uskuteční okolo 600 000 doprovodných akcí.

   V České republice se k akci pravidelně připojuje více než 150 měst a obcí, desítky firem a tisíce jednotlivců. Loni se do tmy ponořilo například Velké náměstí v Hradci Králové, hrad Špilberk v Brně, osvětlení chrámu sv. Barbory v Kutné Hoře nebo sportovní stadiony v Ústí nad Labem.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist