Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Děti si namalovaly přechod, splní se jejich přání?

 PRACHATICE - 26. února 2016 - 15:22 - Nezvyklé hemžení postřehli řidiči aut i chodci ve středu 24. února na okraji křižovatky u Katastrálního úřadu pod branou bývalých kasáren v Prachaticích. Několik rodin s malými dětmi v pestrém oblečení i v reflexních vestách tady zkusilo namalovat na okraji vozovky přechod pro chodce. Na rozlehlé křižovatce totiž žádný není. Ani být nemá - schválený projekt s ním nepočítá.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   www.dre-kon.cz

   "Křižovatka má projít úpravami, ale to se uskuteční jen tehdy, když na ně město získá peníze," řekl nám, co slyšel na radnici, Václav Sosna, který s rodinou bydlí v jedné z křižujících se ulic kousek od křižovatky.

   Projekt na úpravu ulice Hradební i zmíněné křižovatky je skutečně vytvořen a zaplacen. Když se na městském zastupitelstvu schvalovalo financování projektu, ozvala se připomínka. Architekt Jakub Nepustil, prachatický občan, upozornil na skutečnost, že úpravy, které spolykají dost peněz, nepočítají na této křižovatce se zřízením ani jednoho přechodu pro chodce. Jeho připomínka zřejmě nenašla odezvu.

   Aby se na potřeby i bezpečnost lidí a dětí nejen z domů v okolí křižovatky nezapomnělo, proto se tu ve středu odpoledne kreslilo. Zajímal se o to i jeden policista projíždějící okolo v autě. Chtěl vědět, o co jde, ale nezasahoval. Nakonec si děti s rodiči část přechodu vyzkoušely... 

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist