Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Prachatice vzdaly pořádání pravidelných farmářských trhů

 PRACHATICE - 25. února 2016 - 8:48 - Prachatičtí radní zastavili na návrh Kulturních a informačních služeb pořádání pravidelných farmářských trhů na náměstí. Obnovování tradice trhů je nejen na Prachaticku populární a veřejností vítanou záležitostí. Prachatice ale končí pro malý zájem.

 Text: Tomáš Přibyl

   www.dre-kon.cz

   "Kulturní a informační služby města Prachatic předložily na posledním jednání rady města analýzu a vyhodnocení loňského ročníku farmářských trhů, na základě kterých nedoporučily pokračovat v dalším pořádání trhů ve městě," vysvětlila Věra Houšková, která je pověřena vedením KIS Prachatice do výběru nového ředitele, který se radě nedaří a výběrové řízení na něj vypisuje už potřetí.

   Hlavními argumenty proti pořádání trhů jsou malý zájem prodejců, nízká návštěvnost i malá kupní síla veřejnosti. Podle analýzy nepomohl ani přesun trhů na náměstí a doprovodné programy a trhy mají ve městě stálou konkurenci. "Komodity typické pro farmářské trhy nabízí celoročně na velmi dobré úrovni hojně navštěvovaný farmářský obchod nebo větší obchodní řetězce ve městě. Sezónní zboží, jako jsou sazenice, bylinky, zelenina a ovoce pak pravidelně nabízí prodejci v rámci trhu na Malém náměstí, na které jsou místní obyvatelé zvyklí," dodala Věra Houšková s tím, že svou roli hraje i konkurence osvědčených a velmi navštěvovaných trhů v Chlumanech.

   Trhy začalo ve městě pořádat sdružení Pod povrchem v Poštovní ulici a město je převzalo v roce 2015 a po dvou sezónách je ukončilo.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist