Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Ve Vimperku vozí bioodpad nový vůz, budou další kompostéry

 VIMPERK - 17. února 2016 - 9:42 - Nový nákladní vůz sváží bioodpad ve Vimperku. Město uspělo s žádostí o dotaci z Operačního programu Životní prostředí a získalo 4,8 milionu korun na nákup vozu, deseti velkoobjemových kontejnerů na bioodpad a také stovky kompostérů. Informovala o tom mluvčí radnice Irena Malotová.

 Text: Zdeněk Přibyl, foto: vimperská radnice 

   www.dre-kon.cz

   Před čtyřmi lety byla ve Vimperku otevřena nová kompostárna, která umožňuje vytřídit a předat k dalšímu využití biologicky rozložitelné odpady. Vyrobený kompost je využíván pro městkou zeleň a na rekultivaci skládky. Na kompostárnu za 31 milionů korun (bez DPH) se podařilo získat dotaci v hodnotě 90 procent celkových nákladů.

   "Občanům Vimperka, kteří projevili zájem o třídění bioodpadu, jsme dosud dodali 200 kompostérů a 60 nádob na bioodpad," řekl vedoucí odboru životního prostředí vimperské radnice Josef Kotál. Pro tento rok si vimperští vyžádali dalších 100 kompostérů a 100 nádob.

   Vydávání kompostérů se plánuje na druhou polovinu března a případní další zájemci se ještě mohou hlásit na odboru životního prostředí Městského úřadu u Ing. Hejlkové, telefonní číslo 388 402 229, e-mail: marie.hejlkova@mesto.vimperk.cz.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist