Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Pokud dokáží získat dotaci, vybudují Volarští parkour hřiště

 VOLARY - 8. února 2016 - 11:03 - Volarští zastupitelé na lednovém zasedání projednali žádost o dotaci na výstavbu parkourového hřiště. Na její financování je vyhlášen dotační titul a žádost o dotaci měla být podána do konce ledna. Hřiště by mělo stát na konci města, a to mezi základní školou a fotbalovým stadionem, kde je plocha známá místním jako pískáč.

 Text a foto: Ladislav Beran

   www.dre-kon.cz

   Dnes, kdy zjišťujeme, jaký sport je problémem, mládež nosí omluvenky do všech typů škol, že nemohou cvičit, a pohyb chybí nejen našim nejmladším, ale i starším, přichází do sportu nový fenomén. Tím je sportování pod širým nebem pro všechny generace.

    Výsledná cena plánového hřiště bude záležet na výsledku výběrového řízení. Nyní se předběžně počítá s 2,2 miliony korun. Dotace z programu Státní podpora sportu pro rok 2016 - program 133510 z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, by mohla uhradit polovinu nákladů.

   Projekt nese plný název Veřejné parkour hřiště Volary. Toto hřiště by odpovídalo všem současným moderním trendům včetně QR kódů pro chytré telefony, jejichž prostřednictvím by si cvičenec mohl zjistit metodiku správného cvičení na daném zařízení.

   Pokud by se však nepodařilo dotaci zajistit, hřiště by zřejmě  nevyrostlo. Ve Volarech si přejí, aby dotace vyšla a město získalo další místo pro sportování. Jde totiž o výborně situovaný prostor mezi stadiónem a základní školou, kde by mohlo dojít k dalšímu využití zejména fotbalového hřiště.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist