Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Hasiči ve vánici hasili požár budovy bývalé školy

 KORKUSOVA HUŤ - 14. ledna 2016 - 14:23 - Několik jednotek hasičů vyjíždělo ve středu 13. ledna v noci k požáru bývalé školy v Korkusově Huti. Zásah jim značně zkomplikovalo sněžení a kluzké silnice a museli dokonce vyhlásit druhý stupeň požárního poplachu.

 Text: Tomáš Přibyl, foto poskytl HZS Jihočeského kraje

   www.dre-kon.cz

   Hasiči dostali hlášení o požáru v 19:26 a na místo vyjeli profesionálové z Vimperka i Prachatic včetně výškové techniky. "V době příjezdu hasičů hořela plamenným hořením především střecha. Podle hlášení na tísňovou linku mohli být uvnitř objektu nějací lidé. Velitel zásahu dovnitř poslal průzkumnou skupinu, která zjistila, že v objektu nikdo není," uvedla mluvčí jihočeských hasičů.

   Na místo vyrazily také jednotky dobrovolných hasičů obcí Zdíkov, Stachy, Horní Vltavice, Lhota a Čkyně. "Požár se hasičům podařilo dostat rychle pod kontrolu, dohašování pak ukončili okolo dvaadvacáté hodiny. Poté jednotky postupně odjely na své základny. Na požářišti zůstala pro monitoring po celou noc vimperská profesionální jednotka, v ranních hodinách velitel zásahu předal požářiště policistům," dodala Vendula Matějů s tím, že odhad škody je zhruba 300 000 korun a příčinou zřejmě byla nedbalost.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist