Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Prachatičtí záchranáři měli na Silvestra docela rušnou noc

 PRACHATICE - 1. ledna 2016 -12:57 - Poslední noční služba zdravotnických záchranářů minulého roku byla na Prachaticku docela rušná. Podle slov tiskové mluvčí ZZS Jihočeského kraje Petry Kafkové vyjížděli během dvanáctihodinové směny v noci ze Silvestra na Nový rok k 23 případům, které si žádaly jejich zásah. 

 Text: Zdeněk Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Během noci museli být v našem regionu ošetřeni například dva pacienti, kteří se zranili pyrotechnikou. Následky pak představovala ztrátová poranění prstů na ruce a popáleniny. Přímo v Prachaticích se do rekordní listiny neslavně zapsal jako nejmladší osoba přiotrávená alkoholem šestnáctiletý chlapec, kterého záchranáři předali do péče zdravotníků na jednotce intenzivní péče v Nemocnici Prachatice. 

   Jak informovala mluvčí prachatické nemocnice Ivana Kerlesová, v tomto zdravotnickém zařízení ošetřovali lékaři a sestry také lehčí úrazy. Šlo o sedm zranění. Dva pacienti utrpěli řezné rány na rukou od rozbitých láhví, další pacienti si zlomili nosní kůstky a roztrhli ret, dva už zmínění se popálili pyrotechnikou. Jedna žena si zlomila čéšku, když uklouzla cestou od známých. Část silvestrovské noci v Prachaticích také provázelo mrznoucí mrholení.

 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist