Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Spisovatel Tomáš Přibyl podepisoval detektivku Smutný žhář

 PRACHATICE - 17. prosince 2015 - 7:23 - Autor knížky detektivek Smutný žhář Tomáš Přibyl z Prachatic podepisoval v úterý 15. prosince v knihkupectví Műller v Dolní bráně tuto svou prvotinu. Autogramiádu první knihy novináře, fotografa a šéfredaktora PRACHATICKOnews.cz si nenechala ujít řada čtenářů.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Smutného žháře vydalo letos brněnské nakladatelství Moravská Bastei MOBA v edici Původní česká detektivka. Čtenáři v knížce najdou čtyři detektivní povídky - Únos hejtmanova synovce, Vražda rybáře bez domova, Hrdličky a Smutný žhář. Poslední povídka dala sbírce jméno.

   Autogramiáda se vesele rozběhla hned od avizované patnácté hodiny a pokračovala do pozdních hodin. Pro podpis i věnování přicházeli čtenáři, kteří si knížku v knihkupectvím Műller právě koupili, i ti, kteří neodolali a pořídili si ji už dříve. Někteří si přišli pro autogram i s dvěma knihami v ruce. 

   Často došlo na věnování typu Pro Anežku pod stromeček. Nechyběli však ani exotičtí adresáti, jako třeba kocour a kočka jedné paničky, kteří prý mají rádi detektivky. Jiní zase přicházeli naopak s dárkem pro autora. Podpořit ho přišla i jeho sedmnáctiletá dcera Kateřina, které autor knihu věnoval. 

   Na přání také Tomáš Přibyl vysvětloval, jak se obecně pozná dobrá kniha takříkajíc "po čuchu", se zavřenýma očima. Zatímco většina lidí vnímá tak nanejvýš jen lepidlo, ten, komu je dáno, pozná podle vůně i o čem knížka je a jaká dobrodružství na čtenáře čekají.

   Kniha detektivek Smutný žhář udělá nejčastěji radost jako vánoční dárek. Někteří ji chtějí darovat svým blízkým k narozeninám. O jednom výtisku víme bezpečně, že poputuje k přátelům na Slovensko.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist