Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 V Prachaticích bude jezdit taxi pro seniory a handicapované

 PRACHATICE - 16. prosince 2016 - 8:53 - Senioři a zdravotně postižení se dočkají v Prachaticích pomoci Taxíku Maxíku. Pořídilo jim ho Konto Bariéry díky sbírce, která se uskutečnila v lékárnách Dr. Max. Za prachatické seniory a radnici ho v Praze přebírala Hana Rabenhauptová.

 Text: Tomáš Přibyl, foto poskytlo Město Prachatice

   www.dre-kon.cz

   Ve sbírce se vybralo více než 1,6 milionu korun a Konto Bariery se rozhodlo za ně nakoupit taxi pro seniory a zdravotně postižené. Prachatice a Liberec jsou první dvě města, která přišla v tomto projektu na řadu.

   Taxi budou sloužit pro provozování speciální taxislužby. "Ta je určená k přepravě seniorů a lidí s postižením například k lékaři nebo na úřad. Obdarovaná města se převzetím daru zavazují provozovat službu minimálně příštích pět let. Senioři nad 65 let a lidé se zdravotním postižením ji budou moci využít za symbolický poplatek," vysvětlila Hana Rabenhauptová.

   V Prachaticích bude mít provoz na starosti vimperská oblastní charita, která se tu stará i o pečovatelskou službu. Součástí daru je i sto padesát tisíc korun na provoz taxislužby. "Doprava představuje pro lidi s postižením často velký problém, stejně jako pro seniory se sníženou pohyblivostí. Ne všude jsou dostupné hromadné bezbariérové spoje, velké auto, které budou moci klienti za symbolickou platbu využít, je tak velkou pomocí," vysvětlila ředitelka Konta Bariéry Božena Jirků. 

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist