Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Záhon v Přímé byl oceněn, radost by z něj měl i Václav Havel

 PRACHATICE - 27. listopadu 2015 - 9:38 - Svého druhu ojedinělá aktivizace části prachatické veřejnosti se dočkala ocenění. Vybudování záhonu v Přímé obyvateli této prachatické ulice se totiž umístnilo v soutěži projektů, které nějak zlepšují životní prostředí, na druhém místě.

 Text a foto: Tomáš Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Záhon vybudovali obyvatelé loni na podzim. Rozhodli se tu zkrášlit si zatravněný úzký pás na konci své ulice a podařilo se jim na to získat grant od Nadace Partnerství. Pak už jen stačilo vložit do toho trochu svého volného času a úsilí bez nároku na finanční odměnu.

   Rok na to se dočkali ocenění své aktivity v rámci soutěže projektů, kterou organizuje síť jihočeských enviromentálních center. "Z této oceněné aktivity by zcela jistě měl radost i bývalý prezident Václav Havel, neboť je krásným příkladem občanské sounáležitosti a vztahu občanů k místu, kde žijí," řekl moderátor večera při vyhlášení druhého místa v kategorii obcí. Projekt byl sice obyvatelů, ale pro získání grantu ho muselo administrativně zaštítit město.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist