Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Tomáš Přibyl vydává první knihu detektivek Smutný žhář

 PRACHATICE - 22. listopadu 2015 - 21:10 - Už dvaadvacet let píšící novinář a zpravodajský fotograf Tomáš Přibyl z Prachatic vydává svou první knihu. Vychází mu v jednom z pěti největších českých nakladatelství MOBA v předvánočním čase, kdy se knihy prodávají asi nejvíce a vydavatelé posílají na trh to nejlepší. Kniha vychází v nejúspěšnější české edici Původní česká detektivka, ve které už publikovali například Josef Škvorecký, Jan Cimický nebo známý jihočeský autor Ladislav Beran.

 PRACHATICKOnews.cz

   www.dre-kon.cz

   "Čtyři zločiny, čtyři překvapivá rozuzlení. - Když se v noci u silnice zvedne z trávy zkrvavená ruka, začne kolotoč vyšetřování. Napadený není schopen vypovídat, a navíc se do případu plete hejtman, který má na celé věci osobní zájem," píše o knize a první povídce její redaktorka Olga Poulová. "Kniha vznikala od léta roku 2013 postupně. Nejprve jsem napsal dvě kratší povídky a loni pak další delší, kterou zmínila redaktorka. Letos na konci zimy jsem pak napsal čtvrtou," uvedl Tomáš Přibyl.

   Tomáš Přibyl začal psát v sedmnácti letech před dvaadvaceti roky. Většinu této doby se ale věnoval novinářskému povolání a psaní beletrie dokonce na patnáct let téměř opustil. Před několika lety se k němu ale vrátil a začal publikovat povídky například v literárních časopisech H-aluze, Lemurie nebo Krimi jedním dechem. Novinářská část jeho práce také čítá nebývale rozsáhlý výčet zkušeností z tištěných i elektronických medií a z pozic od externisty přes vedoucího vydání až po šéfredaktora. Například pracoval, psal, fotil a točil pro Český rozhlas, Českou televizi, TV Prima, Česko-americkou televizi a řadu cestopisných časopisů jako je Koktejl, Lidé a země nebo slovenský Cestovatel.

   V současnosti vede internetový deník PRACHATICKOnews.cz, který patří svého druhu k prvním v České republice v oblasti regionálního online zpravodajství. "Kromě toho také hledám nakladatele pro svou druhou knihu, která se jmenuje Oči, které nevidí, a dala by se zařadit do kategorie česká próza. Hlavně ale pracuji na další detektivní knize - už se blížím k polovině rukou psaného textu," říká devětatřicetiletý autor. "Detektivky teď tvoří hlavní část mé práce proto, že je sám rád čtu, a jde o velmi oblíbený žánr českých čtenářů."

   Druhá povídka zavede čtenáře do prostředí pražských bezdomovců, mezi kterými hledá pachatele svého prvního velkého případu mladý poručík. Třetí část knihy, která se rychle prodává, je o tom, že láska má mnoho podob, o čemž svědčí i vyšetřování, které začíná po nálezu těl mladé učitelky a jejího manžela. "Poslední povídka dala název celé knize a končí dá se říci dojemně. Víc o ní neřeknu, abych trochu nalákal čtenáře," dodává Tomáš Přibyl.

   Brněnské nakladatelství MOBA vydává edici Původní česká detektivka od roku 2000 a už v ní vyšlo hodně přes dvě stě svazků. Svého druhu jde na dnešním knižním trhu o unikát, který představuje původní českou beletrii, která je i čtenářsky velmi úspěšná, protože je nejprodávanější edicí českých detektivních románů.

SMUTNÝ ŽHÁŘ JE K DOSTÁNÍ V PRACHATICÍCH v knihkupectví pod bránou u Müllera. Jinak je k dostání v mnoha e-shopech:

moba, levne ucebnice, megaknihy, kosmas, bux 

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist