Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Vybydlený dům ožil a bude pomáhat také seniorům

 VOLARY - 9. listopadu 2015 - 10:30 - Dům číslo popisné 144 ve Volarech u kostela sv. Kateřiny opět žije. Je to pár let, co se dostal do stavu vybydlení. Radnice se ale rozhodla ho zachránit, získala na rekonstrukci dotaci a nyní v něm otevřela devět bytů, které jsou určené pro seniory a postižené.

 Text a foto: Ladislav Beran

   www.dre-kon.cz

   Obnova domu přišla město na zhruba deset a půl milionu korun a necelou polovinu z toho pokryla dotace od ministerstva pro místní rozvoj. Nové byty v něm jsou určené pro osoby v nepříznivé sociální situace, která je způsobena stářím nad sedmdesát let a nebo zdravotním stavem.

   V domě budou mít nejstarší volarští občané, kteří zde budou bydlet, vše bezbarierové - do poschodí jede výtah a každé dveře jsou rozměrově vybudované tak, aby jimi člověk projel na invalidním vozíčku. K dispozici mají kuchyňku a místnost k bydlení, sklepní koje i obrovské podkroví. Senioři tu budou moct využít služby Charity Prachatice, která ve Volarech působí.

   Za budovou je velká zahrada, kde se počítá i s několika stroji na cvičení - ale to až v příštím roce. Tím však snaha volarských zastupitelů a vedení města nekončí a do budoucna by chtěli upravit i dům, který stojí vedle tak, aby náměstí dostalo celkově nový ráz. 

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist